معرفی مدل پیشنهادی ساختمان سبز نانوساختار با رویکرد کاهش مصرف انرژی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI11_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 612
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان تقی زاده

کارشناس ارشد شهرسازی،گرایش برنامه ریزی شهری و منطقه ای، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران

معصومه افشار

کارشناس ارشد مهندسی معدن، فرآوری مواد معدنی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین

محمود جمعه پور

استاد گروه برنامه ریزی اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران

غلامرضا کریمی

استادیار گروه مهندسی معدن، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین

چکیده

بررسی آمار جهانی نشان می دهد که بخش مسکن سهم قابل توجهی از مصرف انرژی را به خود اختصاص داده است. با توجه به میزان اتلاف انرژی در این بخش نه تنها پتانسیل صرفه جویی انرژی در بخش ساختمان های مسکونی بیش از ساختمان های دیگر است؛ بلکه کاهش مصرف انرژی در این بخش ساده تر و با سرمایه گذاری کمتری نسبت به بخش های دیگر امکان پذیر است. به همین دلیل در سالهای اخیر رویکرد جدیدی تحت عناوین ساختمان پایدار ، ساختمان سبز و ساختمان با مصرف انرژی بهینه در زمینه طراحی و ساخت بوجود آمده که ویژگی مشترک آنها به حداقل رساندن مصرف انرژی در ساختمان می باشد. برای طراحی و اجرای ساختمانهای مذکور روش ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد که یکی از این ابزارها انتخاب مصالح مناسب می باشد. با پیشرفت تکنولوژی نانو به عنوان یک فناوری بین رشته ای، مواد و مصالح مورد استفاده در صنعت ساختمان نیز از گستردگی زیادی برخوردار شده اند که خواص و تاثیر آنها بر ساختمان نیاز به بررسی دارد. بدین منظور در این پژوهش با نگاه ویژه به اهمیت صرفه جویی انرژی و با هدف بهینه سازی مصرف آن در بخش مسکن به طراحی الگوی بهینه با استفاده از مصالح مبتنی برفناوری نانو پرداخته شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نوع اسنادی و کیفی است که با بهره گیری از مشاهده فعال و مستند سازی به جمع آوری اطلاعات مورد نظر پرداخته شده است. دستاورد نهایی این پژوهش ارایه مدلی از ساختمان سبز می باشد که استفاده از مصالح مبتنی بر فناوری نانو در آن منجر به کاهش مصرف انرژی شده است.

کلیدواژه ها

مصرف انرژی، ساختمان سبز، انتخاب مصالح ، نانومواد، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.