بررسی جنبه های تعاملی در حوزه علوم انسانی دیجیتال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی بازیابی تعاملی اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: IIIRC02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم آزادی احمدآبادی

دکترای علم اطلاعات و دانششناسی. عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور

چکیده

علوم انسانی دیجیتالی در نتیجه تعاملی پویا میان فناوریهای در حال ظهور و پرسشها و نیازهای پژوهشگران حوزه علوم انسانی شکل گرفته است. تعامل وگفتگو با سایر پژوهشگران و نیز تعامل با اطلاعات و رایانه از مشخصه های این رویکرد نوظهور است. هدف این مقاله، تبیین مفهوم علوم انسانی دیجیتالی بوده و تلاش میشود ابعاد تعاملی این حوزه در دو بخش تعامل انسان – انسان (شامل شبکهسازی، اشتراک گذاری محتوا و دریافت بازخورد و بازیوارسازی) و تعامل انسان / اطلاعات / رایانه (نظیر تولید اولیه متن؛ تبدیل فایل؛ رونویسی یا آوانویسی؛ ویرایش متن؛ خلاصه سازی؛ مدلسازی موضوعی؛ غنیسازی محتوا؛ ذخیره سازی آنلاین و...) بررسی شود. کمک به علاقه مندان و متخصصان حوزه علوم انسانی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم رایانه و سایر رشته های مرتبط در درک جنبه های تعاملی علوم انسانی دیجیتال بهمنظور اجرای اقدامهای مرتبط، بخشی از دستاوردهای این مقاله است.

کلیدواژه ها

علوم انسانی دیجیتال، تعامل انسان – انسان، تعامل انسان / اطلاعات / رایانه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.