بررسی پیرامون پایگاه داده های NOSQL و مقایسه آن با پایگاه داده ی سنتی SQL

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ECMM02_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ایمانی

کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

سمیرا ذوالفقاری

کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی

چکیده

سالیان سال از پایگاه داده های مبتنی بر پرس و جوی sql استفاده می شد تا اینکه در گذر زمان مشخص شد که همه مسائل حل شده با پایگاه داده های رابطه ای لزوما دارای بهترین جواب نبوده اند و در حجم بالای دادهمشکلات متعددی به وجود می آید. اینجا بود که پدیده ای به نام NoSql ظهور کرد تا بلکه مشکلات این گونه پایگاه داده پرس و جویی را حل کند و ضمن افزایش سرعت در پردازش ها در حجم بالای داده نیز توان حفظثبات خود را داشته باشد و بتواند به سرویس دهی در شرایط شک س نیز ادامه دهد . NoSQL از دو قسمت NO و SQL ساخته شده است و به معنی عدم استفاده از پایگاه داده های سنتی پرس و جویی می باشد . SQL مجموعه بزرگی از ویژگی های مختلف یک پایگاه داده ای رابطه ای می باشد که در بعضی موقعیت ها استفاده از همه ویژگی ها لازم است اما در بعضی موقعیت ها ما به تمام آن ویژگی ها نیاز نداریم و در واقع ما به مزیتی نیاز داریم که برخی از آن ویژگی ها را به آسانی بتوانیم حذف کنیم. در NOSQL قرار است که ما حجم عظمیم داده ها را در کنار سرعت و سهولت استفاده از آن با هم تجربه کنیم و فارغ از روش و منبع تهیه داده ها، چگونه می توان ارزش تجاری این داده ها را در کنار سرعت و سهولت استفاده از آن با هم تجربه کنیم و فارغ از روش و منبع تهیه داده ها، چگونه می توان ارزش تجاری این داده های خام را به حداکثر رساند ما در این مقاله ضمن بررسی و مقایسه بانک های سنتی SQL به الگوهای معماری NOSQL نیز اشاره می کنیم.

کلیدواژه ها

؛ RDBMS، NOSQL، بانک های اطلاعاتی، پایگاه داده ها، داده های بزرگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.