تعیین بی هنجاری های ژئوشیمیایی رسوبات آبراهه ای معدن سرب و روی سنگل شمال خمین با استفاده از روش شاخص سینگولاریتی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دوفصلنامه یافته های نوین زمین شناسی کاربردی، دوره: 11، شماره: 22
- کد COI اختصاصی: JR_NFAG-11-22_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 663
نویسندگان
دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اراک، اراک
دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اراک، اراک
دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اراک، اراک
چکیده
منطقه چنار از شهرستان خمین واقع در زون تکتونیکی سنندج-سیرجان و در کمربند متالوژنیکی ملایر-اصفهان دارای کانیزایی Pb,Zn,Ba,Ag بوده که مجموعهای از کانیهای ثانویه نظیر کوارتز، هماتیت، لیمونیت، کلسیت و مالاکیت را نیز به همراه دارد. در بررسی ژئوشیمیایی از رسوبات آبراههای، با برداشت 127 نمونه و تعیین 14 عنصر نظیر As Ba, ,Ca, Ce, K , Mn, Pb, S, Sr Th, U, W, Zn, و Zr بیهنجاریها به دو روش لپیلیته و شاخص سینگولاریتی تعیین گردید. با توجه به نقشههای بیهنجاری تهیه شده، عیار اکثر عناصر به روش لپیلیته در حد زمینه بوده و مناطق بیهنجاری تنها در مناطق محدودی از منطقه دیده میشوند. در نقشههای حاصل از روش سینگولاریتی، بیهنجاریهای پنهان بهتر شناسایی شده و انطباق خوبی بین بیهنجاریهای موجود و موقعیت فعلی معدن سرب و روی سنگل در منطقه وجود دارد. غنیشدگی عناصری چون As, Ba Ca, Ce, K , Mn, Pb, S, Sr, Th, U, W, Zn, و Zr به روش شاخص سینگولاریتی در منطقه دیده میشود. همچنین در این بررسی، دو منطقه دارای بی هنجاری به عنوان هدف اکتشافی آتی شناسایی گردید.کلیدواژه ها
شاخص سینگولاریتی, روش لپیلیته, رسوبات آبراهه ای, خمیناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.