تاثیر پوشش گیاهی برسرعت جریان در کانال اصلی یک کانال مرکب با استفاده از مدل Flow-3D

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
  • کد COI اختصاصی: WRRC03_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سانیا خوشدلی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران مدیریت منابع آب،مهندسی آب، فنی مهندسی،علوم و تحقیقات تهران

سیدحسین مهاجری

استادیار ، دکتری عمران هیدرولیک،مهندسی عمران،فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی

سیدعباس حسینی

استادیار،دکتری عمران هیدرولیک،مهندسی آب و هیدرولیک،فنی و مهندسی،علوم و تحقیقات تهران

چکیده

رودخانه های طبیعی به طور معمول از یک کانال اصلی و یک یا دو سیلاب دشت تشکیل شدهاند. وجود پوشش گیاهی در قسمت های مختلف رودخانه ها منجر به اثر گذاری روی الگو و مشخصات جریان میشود. در تحقیق حاضر تاثیر حضور یک دسته پوشش گیاهی صلب غیر مستغرق با تراکم های 11، 22 و 28 درصدی و در چیدمانهایی به فرم منظم، یک در میان و تصادفی در قسمت میانی کانال اصلی، بر روی مشخصات جریان در یک کانال مرکب بررسی شده است. بررسی نتایج عددی نشان داد که حضور پوشش گیاهی به طرز بارزی منجر به کاهش سرعت جریان در کانال اصلی میشود. در این رابطه با مقایسه نتایج سرعت جریان در کانال اصلی مشاهده شد که برای تراکم 11 درصدی پوشش گیاهی، میزان کاهش سرعت جریان در کانال اصلی برای چیدمانهای منظم، استگر و تصادفی پوشش گیاهی به ترتیب 20، 32 و 27 درصد میباشد. در تراکم 22 درصدی و برای آرایش منظم، کاهش سرعت به طور میانگین 34 درصد و برای آرایش یک در میان و تصادفی به ترتیب 47 و 40 درصد میباشد . برای درصد تراکم 28 درصدی نیز میزان کاهش سرعت طولی به ترتیب 28، 38 و 43 درصد برای چیدمان های مذکور میباشد. این در حالیست که نتایج بررسی ها نشان داد وجود پوشش گیاهی در کانال اصلی منجر به افزایش سرعت جریان در قسمت سیلاب دشت میگردد.

کلیدواژه ها

پوشش گیاهی، کانال مرکب، کانال اصلی، سرعت جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.