بررسی تاثیر دوره تصدی حسابرس بر کیفیت سود با تاکید بر عدم تقارن اطلاعاتی در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره ملی تحقیقات بنیادین در مدیریت اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMACONG01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یگانه علیزاده

کارشناسی ارشد حسابداری گروه حسابداری موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی نوین اردبیل ایران

مینا شیخی

دانشجوی دکتری حسابداری گروه حسابداری آموزشکده فنی و حرفه ای سما اردبیل ایران

سعید علیپور

دانشجوی دکتری حسابداری گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ایران

چکیده

علاوه بر اینکه رقم سود گزارش شده برای سرمایه گذاران مهم است و بر تصمیم های آنها تاثیر دارد، پایداری سود نیز به عنوان یکی از ویژگی های کیفی سود، مورد توجه خاص سرمایه گذاران است. پژوهش ها نشان داده است که نوسان کم و پایدار سود، حکایت از کیفیت آن دارد. به این ترتیب سرمایه گذاران با اطمینان بیشتر در سهام شرکت هایی سرمایه گذاری می کنند که روند سود آنها با ثبات تر است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر دوره تصدی حسابرس بر کیفیت سود با توجه به نقش عدم تقارن اطلاعاتی می باشد. جهت آزمون فرضیه های تحقیق نمونه ای متشکل از 125 شرکت از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1389 تا 1395 انتخاب گردید. دادههای مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای پژوهش، از بانک اطلاعاتی ره آورد نوین استخراج شده است. براساس فرضیه اول انتظار می رود که دوره تصدی حسابرس بر کیفیت سود تاثیر معناداری داشته باشد. نتایج نشان می دهد که دوره تصدی حسابرس بر کیفیت سود تاثیر مثبت و معناداری دارد.همچنین براساس فرضیه دوم انتظار می رود که عدم تقارن اطلاعاتی، تاثیر دوره تصدی حسابرس بر کیفیت سود را تعدیل کند. نتایج نشان می دهد که عدم تقارن اطلاعاتی بر رابطه بین دوره تصدی حسابرس و کیفیت سود تاثیر مثبت و معناداری دارد. به عبارت دیگر، با افزایش عدم تقارن اطلاعاتی، تاثیر مثبت دوره تصدی حسابرسی بر کیفیت سود تقویت می شود.

کلیدواژه ها

دوره تصدی حسابرس، کیفیت سود، عدم تقارن اطلاعاتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.