تعیین رویکردهای معمول سازمان ها برای رسیدن به تعالی سازمانی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره ملی تحقیقات بنیادین در مدیریت اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMACONG01_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 493
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری مدریت صنعتی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
چکیده
کیفیت بالاتر و تعالی سازمانی، موضوعی پویاست که در دنیای پیچیده کسب و کار کنونی برای هر سازمانی روشن شده است که لازمه بقای خود را باید در کیفیت بهتر محصول و خدمات و ورودی به تعالی سازمان یافت کند. در همین راستا مدل های تعالی سازمانی پای به عرصه حوزه مدیریت کیفیت نهاده است. یکی از این مدل ها که در دنیا شهرت یافته ومورد استفاده بسیاری از سازمان های بین المللی و همچنین داخل ایران می باشد، مدل تعالی سازمانی EFQM است. مدل EFQM یک چارچوب در راستای رسیدن به تعالی سازمانی معرفی کرده است و سازمان ها برای قرار گرفتن در آن چارچوب، اقدام به پیاده سازی ابزار و روش های مختلف مدیریتی در سازمان خود می کنند و در نهایت حاصل تلاش های خود را در قالب اظهارنامه به بنیاد مدیریت کیفیت اروپا ارائه داده و پس از طی مراحل ارزیابی موفق به دریافت جایزه تعالی سازمانی در سطوح مختلف می شوند.اما یکی از سوال های اصلی سازمان ها این است که چه ابزار یا به اصطلاح رویکردهایی را در سازمان پیاده کنیم تا به تعالی سازمانی برسیم. این موضوع وقت بسیاری از کارشناسان حوزه مدیریت کیفیت را به خود اشغال کرده است و در بسیاری از موارد، کارشناسان کیفیت در صنایع مختلف از تجربیات هم در این زمینه استفاده می کنند.در این تحقیق برآنیم تا ضمن انجام مطالعه جامعی از ادبیات موجود در این حوزه، مطالعه اظهارنامه های شرکت های مختلف داخلی در صنایع گوناگون و انجام مصاحبه با کارشناسان دانشگاهی و غیردانشگاهی داخلی و خارجی، رویکردها یا ابزارهای معمول برای رسیدن به تعالی سازمانی که در سازمان ها کاربرد دارند را احصی و ارائه نمائیم.در این تحقیق، در نهایت پس از طی مراحل تحقیق، تعداد 204 رویکرد معمول برای سازمان استخراج شده استکلیدواژه ها
مدل های تعالی سازمانی، رویکردهای تعالی سازمانی، مدل EFQMاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.