الزامات پرورش میگو در مناطق آلوده به ویروس لکه سفید

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی میگوی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHRIMP04_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عقیل دشتیان نسب

پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران.

چکیده

پس از بروز اولیه بیماری لکه سفید در تایوان و سپس گسترش آن در بسیاری از کشورهای پرورش دهنده میگو، بالاخره این بیماری در سال 2000 میلادی برابر سال 1381 هجری شمسی متاسفانه در ایران و در سایت پرورشی چوئبده آبادان دیده شد که باعث تعطیلی و یا نیمه فعال شدن سایت مذکور در سالیان متمادی پس از بروز اولیه شد، در سالهای بعد این تجربه در سایر استانهای کشور از جمله بوشهر و سیستان و بلوچستان نیز تکرار شد. از میان استانهایی که درگیر بیماری لکه سفید میگو شدند بوشهر توانست دوباره به رشد و بالندگی خود ادامه دهد اما دو استان دیگر هنوز با بروز بیماری موجه هستند و تولید میگو در این دو استان به حداقل رسیده است. نیاز است که با شناسایی راه های ورود بیماری در هر منطقه و همچنین مسدود نمودن آنها و یا با شناسایی خصوصیات ویروس و روشهای غیرفعال نمودن آنها در فصل پرورش، بروز بیماری در هر منطقه را کنترل نمود. لذا این مقاله براساس تجارب موفق بدست آمده در استان بوشهر و مراحل اجرایی دو مقوله مذکور یعنی مراحل اجرایی شناسایی منشا ویروس و اجرای ایمنی زیستی موثر سعی در ایجاد الگوی مناسب داخلی برای سایتهای آلوده کشور بخصوص استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان دارد.

کلیدواژه ها

بیماری لکه سفید، ایمنی زیستی، پرورش میگو، مناطق آلوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.