بررسی اثر تحریم های اقتصادی بر تورم (مطالعه موردی: ایران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF03_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1074
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رحمانی زاده

دانشجو کارشناسی ارشد اقتصاد نظری دانشگاه علامه طباطبائی تهران

محدثه زمانی

دانشجو کارشناسی ارشد اقتصاد نظری موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تهران

چکیده

تحریم اقتصادی ابزاری سیاسی است که به مدت سی دهه ، قدرت های سیاسی و اقتصادی برای رسیدن به اهداف سیاسیخود علیه اقدامات گوناگون ایران اعمال کرده اند. به هرنوع مجازات و تهدید به قطع یا قطع روابط اقتصادی میان کشورهادرجهت تحقق مقاصد سیاسی، تحریم اقتصادی گفته می شود. درسالیان اخیر استفاده از شیوه تحریم اقتصادی به شدت رواجیافته است و به عنوان گزینه غیر جنگی و ابزار سیاست خارجی انتخابی در برخی کشورها به کار گرفته می شود. با پیروزیانقلاب اسلامی در سال 1357 رسما تحریم ها توسط قدرت های بین المللی علیه ایران شکل گرفت و بر سر مسائل انرژیهسته ای و غنی سازی اورانیوم در سال 1385 شدت بیشتری یافت. ازسوی دیگر تورم نیز یک از معضلات همیشگی چهاردهه گذشته اقتصاد ایران و با سابقه ای طولانی بر بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی جامعه اثر گذاربوده و اقشار آسیبپذیر را تحت فشار قرار داده است. دراین پژوهش اثر تحریم براین متغیر کلیدی اقتصاد یعنی تورم در ایران بررسی می شود.مقاله حاضر به بررسی مفهومی تورم و ابعاد آن در اقتصاد ایران ، مفهوم تحریم و تاریخچه و ابعاد و آثار آن در ایران و درنهایت تاثیر تحریم بر تورم در اقتصاد ایران می پردازد. تحریم اقتصادی که عمدتا شامل دو نوع تحریم تجاری و مالی است،از دو کانال کسری بودجه دولت و نرخ ارز تورم را تحت تاثیر قرار می دهد. نتیجه این تحقیق نشان می دهد که تحریم هایآمریکا موفقیت آمیز بوده وخسارات اقتصادی فراوانی بر کشور وارد نموده است و تحریم های اقتصادی اثر مثبت و معناداریبر تورم در ایران دارند.

کلیدواژه ها

تحریم اقتصادی ، تورم ، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.