بررسی میزان تکثیر ژن c-Myc در بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارتباط آن با سایر فاکتور های پیش آگهی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 21، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-21-6_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره زهرایی

استادیار، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان

عاطفه سرلک

کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده شیمی، دانشگاه کاشان

محمداسماعیل اکبری

استاد، گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران

چکیده

سابقه و هدف: سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان است. برحسب نوع جمعیت تزاید برخی انکوژ ن ها نظیر c-Myc درتومورهای پستان ممکن است متفاوت باشد. در این مطالعه به بررسی ازدیاد ژن c-Myc در بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارتباط آن با فاکتور های پیش آگهی از جمله سن، گیرنده های استروژن و پروژسترون، درگیری غدد لنفاوی، بیان پروتیین HER/2 عود، اندازه تومور،مرحله بیماری و درجه بافتی پرداخته شده است.مواد و روش ها: بهمنظور تعیین تکثیر انکوژن c-Myc در بیماران مبتلا به سرطان پستان از روش PCR تمایزی استفاده شد. پس از استخراج DNA از تعداد 100 نمونه بافت توموری پارافینی و 8 نمونه بافت پستان سالم، ازدیاد ژن c-Myc با تکثیر همزمان آن با ژن تک نسخه γ-IFN، در واکنش PCR و با استفاده از نر مافزار ژل آنالایزر تعیین شد. سپس، ارتباط ازدیاد این ژن با سایر عوامل پیش آگهی بررسی گردید. نتایج: در این مطالعه ازدیاد ژن c-Myc در 27 درصد از بیماران مشاهده شد و ارتباط معنی داری بین ازدیاد این ژن با عود بیماری وجود داشت. یافته ها حاکی از عدم وجود ارتباط معنی دار بین ازدیاد ژن c-Myc با فاکتورهای پیش آگهی سن، گیرنده های استروژن و پروژسترون، درگیری غدد لنفاوی، بیان HER/2 اندازه تومور، مرحله بیماری و درجه بافتی بود. نتیجه گیری: ازدیاد ژنc-Myc می تواند به عنوان یک فاکتور پیش آگهی مستقل در پیشگویی عود در بیماران مبتلا به سرطان پستان به کار رود.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، ازدیاد ژن، انکوژن c-Myc، فاکتورهای پیش آگهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.