ارتباط نسبت انگشت دوم به چهارم با نسبت دور کمر به لگن، توده عضلانی و قدرت در زنان یایسه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 20، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-20-6_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید اراضی

دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

احسان اقبالی

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

سیده شیوا دادوند

کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی کاربردی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مریم پهلوان زاده

دانشجوی دوره دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت، رشت، ایران

چکیده

سابقه و هدف: در پژوهشهای گذشته نسبت انگشت دوم به چهارم دست بهعنوان نشانگرسطح تستوسترون مطرح شده است و م یتواندبا سارکوپنی ناشی از افزایش سن مرتبط باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین نسبت انگشت دوم به چهارم بانسبت دور کمر به لگن)، توده عضلانی و قدرت در زنان یایسه انجام شد. ) WHRمواد و رو شها: تعداد 148 زن یایسه با میانگین سنی 4/38±53/74 سال به صورت هدف دار انتخاب شدند. ویژگی های آنتروپومتریک آزمودنی ها، شاخص توده عضله اسکلتی، قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهار سر ران آنها اندازه گیری شد.نتایج: نتایج نشان داد که نسبت انگشت دوم به چهارم ارتباط منفی و معنی داری با قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهارسر راندارد (r=-0/51, r=-0/62 و P< 0/001). همچنین، بین نسبت انگشت دوم به چهارم با دور ساق پا و شاخص توده عضله اسکلتی ارتباط منفی ضعیفی مشاهده شد (به ترتیب r=-0/21 و r=-0/32, P=0/008 و P=0/001). اما برخلاف آن بین نسبت انگشتان با WHR ارتباط معنیداری مشاهده نشد (R=-0/14 و P=0/08). علاوه براین، نتایج آنالیز رگرسیون نشان داد که نسبت انگشت دوم به چهارم قدرت پیش بینی بیشتری برای قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهارسر ران دارد (به ترتیب R(2)=0/26, R(2)=0/38 و P< 0/001).نتیجه گیری: نسبت انگشت دوم به چهارم ارتباط قوی تری با قدرت فشردن دست و قدرت عضله چهارسر ران نسبت به سایر متغیرها درمیان زنان یایسه دارد. لذا، می توان از آن برای بررسی احتمال کاهش قدرت عضلانی زنان یایسه استفاده کرد.

کلیدواژه ها

نسبت انگشت دوم به چهارم، زنان یایسه، قدرت عضلانی، توده عضلانی، سارکوپنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.