فراوانی ژن های SetI A و SetI B در سویه های بالینی شیگلا سونیی به روش Multiplex-PCR

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 20، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-20-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا صادقی فرد

گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه ساوه

کیومرث امینی

گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه ساوه

جواد نصر

گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ساوه

رامک یحیی رعیت

گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران

چکیده

سابقه و هدف: شیگلا از عوامل شایع مرگومیر در کودکان است. مطالعات اخیر در ایران نشان داده است که شیگلا از عوامل مهمدیسانتریه باسیلی می باشد SetIB و SetIA از ژن های مهم ویرولانس شیگلا محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن های SetIB و SetIA در سویه های باکتریایی جداشده از افراد مبتلا به اسهال دیسانتری با روش Multiplex-PCR می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی تعداد 60 سویه شیگلا از مراکز طبی اطفال تهران جمع آوری گردید. پس از تایید سویه هابا استفاده از روش های استاندارد بیوشیمیایی و میکروبیولوژیکی، مقاومت ضد میکروبی آنها نسبت به آنتی بیوتیک های آموکسی سیلینکلاوولانیک اسید، تتراسایکلین، سفیکسیم، سفتریاکسون، سفپیم و کوتریموکسازول با استفاده از روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرارگرفت. در نهایت، وجود ژن های ویرولانس SetIB و SetIA با روش multiplex-PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: تمامی 60 ایزوله به عنوان شیگلا سونیی مورد تایید قرار گرفتند. بیشترین مقاومت به دیسک های آنتی بیوتیکی کوتریموکسازول و سفکسیم با فراوانی 50 درصد و بیشترین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک تتراسایکلین ( 95 درصد) مشاهده شد. فراوانی ژن setIA به روش Multiplex-PCR؛ 18 سویه ( 30 درصد) و ژن setIB (0 درصد) بود. نتیجه گیری: تفاوت های نتایج این مطالعه با سایر مطالعات به علت فاصله جغرافیایی و تفاوت در نوع سروتیپ می باشد.همچنین، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که شیوع ژن set در این نمونه ها می تواند معیاری جهت تشخیص مستقیم شیگلا در نمونه باشد.

کلیدواژه ها

شیگلا سونیی، Multiplex PCR ،Set B ،Set A

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.