بررسی تیتر پادتن سطحی هپاتیت B و پاسخ اینترفرون گاما در پرسنل واکسینه شده شبکه بهداشت و درمان دشت آزادگان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-20-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوری حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز

سیده الهام رضاتوفیقی

دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد رعایای اردکانی

استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدرضا آخوند

استادیار، گروه آمار، دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

سابقه و هدف: یکی از راه های پیشگیری از هپاتیت B، مصون سازی توسط واکسیناسیون علیه این ویروس است. هدف از این مطالعهتعیین سطح پادتن ضد پادگن سطحی هپاتیت anti-HBs)B) و ارتباط آن با میزان اینترفرون گاما (IFN-γ) در پرسنل واکسینه شده و بررسی علل عدم پاسخ در برخی از این افراد می باشد.مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 130 نفر از پرسنل واکسینه بیمارستان شهید چمران انجام شد. نمونه ها از لحاظ سطح پادتنو IFN-γ به روش الیزا بررسی شدند. سپس، رابطه میزان پادتن با شاخص هایی از جمله جنس، سن، توده بدنی، تعداد دوز واکسن دریافتی، مدت سپری شده از زمان دریافت آخرین دوز واکسن و میزان FN-γ بررسی شد. نتایج: از کل افراد مورد مطالعه 68/5 درصد پاسخ ایمنی خوب (> 10IU/ml) و 31/5 درصد عدم پاسخ به واکسیناسیون (> 10IU/ml) را نشان دادند. بین عیار IFN-γ و anti-HBs افراد مورد مطالعه ارتباط مستقیم وجود داشت (r=0/653). بین تیتر anti-HBs با شاخص هایی از جمله توده بدنی، تعداد دوز دریافتی واکسن و فاصله زمانی از آخرین زمان دریافت واکسن ارتباط معنی داری وجود داشت (P< 0/05). درحالیکه بین جنسیت و سن با میزان عیار پادتن ارتباط معنی داری مشاهده نشد (P> 0/05). نتیجه گیری: نقص در تولید IFN-γ می تواند در پاسخ ایمنی علیه این ویروس نقش داشته باشد. همچنین، پیشنهاد می شود پس از دریافت واکسن و نیز 5 سال پس از واکسیناسیون سطح anti-HBs در افراد در معرض خطر اندازه گیری شده و در خصوص استفاده از دوز یادآور تصمیم گیری شود.

کلیدواژه ها

هپاتیت B، واکسیناسیون، اینترفرون گاما، پادتن، پرسنل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.