بررسی هم خوانی علایم بالینی و نتایج آزمایشگاهی در تشخیص واژینیت کاندیدایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 20، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-20-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نزهت

مربی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

ماندانا زارعی

استادیار، گروه زیست فناوری دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

چکیده

سابقه و هدف: ولوواژینیت کاندیدایی دومین واژینیت عفونی شایع در میان زنان است. در این مطالعه، به بررسی همخوانی علایم بالینیو نتایج آزمایشگاهی در تشخیص واژینیت کاندیدایی پرداخته شده است.مواد و روشها: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 220 بیمار با علایم و نشانه های واژینیت انجام شد. پس از تشخیص واژینیتکاندیدایی بر اساس علایم بالینی شامل ترشحات سفید رنگ پنیری شکل و التهاب و قرمزی ناحیه ولو و واژن، از هر بیمار دو نمونه ازترشحات واژن گرفته شد. نمونه اول در شرایط استریل بر روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. نمونه دوم نیزمستقیما بر روی لام منتقل شد و یک قطره از محلول 10KOH درصد به آن اضافه گردید. سپس نمونه ها به سرعت جهت مشاهده میکروسکوپی قارچ به آزمایشگاه قارچ شناسی منتقل شدند. نتایج به دست آمده با یافته های بالینی مقایسه شد.نتایج: از بین 220 زن مراجعه کننده با شکایت های واژنی، 124 مورد درصد (56/4 درصد) در معاینه بالینی، 64 مورد (29/1 درصد) در آزمایش مستقیم و 78 مورد (35/5 درصد) با روش کشت در محیط سابورو دکستروز آگار، مبتلا به واژینیت کاندیدایی شناخته شدند. نتیجه گیری: صرف ارزیابی ظاهری علایم بالینی و شرح حال شکایات بیماران، ممکن است منجر به تشخیص و درمان نادرست گردد.

کلیدواژه ها

ولوواژینیت کاندیدایی، کاندیدا آلبیکانس، علایم بالینی، دستگاه تناسلی زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.