بررسی توزیع فراوانی ویروس HPV18 از طریق حضور ژن انکوپروتیین E6 در نمونه بیماران مبتلا به سرطان سرویکس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-17-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی مصطفوی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه شاهد

محمد نیاکان

استادیار، گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد

علی احمدی

استادیار، گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تهران

سهراب آقابزرگی

استادیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرمسار

چکیده

سابقه و هدف: آلوده شدن با انواع پر خطر پاپیلوما ویروس فاکتور مهمی در بروز سرطان سرویکس میباشد. از آنجا که کشت سلولی وروشهای سرولوژیک در شناسایی این ویروس و انواع آن فاقد ارزش هستند، اهمیت روشهای مولکولی در تشخیص قطعی و زودرساین ویروس آشکار میگردد. هدف از مطالعه، بررسی فراوانی ویروس HPV18 از طریق ژن E6 از نمونه های بلوک پارافینی با استفاده از روش PCR می باشد. مواد و روشها: از بین 150 بلوک پارافینی از ضایعات پیش سرطانی و سرطانی دهانه رحم تهیه شده طی سالهای 1385 تا 1390 تعداد69 نمونه انتخاب شد و چک لیستی از آنها تکمیل گردید. سپس، استخراج DNA از بلوک های پارافینه با روش فنل/کلروفرم انجام گرفت. جهت بررسی HPV عمومی و HPV-18 به ترتیب از پرایمرهای ژن های L1 و E6 استفاده گردید. نتایج: از میان 69 بیمار مبتلا به سرطان دهانه رحم، 53 مورد (76/8 درصد) از نظر HPV مثبت و 16 مورد (23/19 درصد) منفی بودند. از این تعداد مثبت 12 مورد (17/39 درصد) HPV18 مثبت بود. 6 بیمار دارای تشخیص (Cervical Intraepithelial Neoplasia II, III (CIN II, III و 6 بیمار دارای تشخیص (Squamous Cell Carcinoma (SCC بودند. نتیجه گیری: یافته های حاصل از مطالعه ما نتایج مطالعات قبلی مبنی بر ارتباط میان HPV و سرطان دهانه رحم را تقویت می کند. با توجه به پروتکل به کار رفته در استخراج DNA و PCR می توان به صورت معمول این تست را در آزمایشگاه پاتولوژی با امکانات ساده وارزان انجام داد.

کلیدواژه ها

ژن انکوپروتیین E6، سرطان سرویکس، ویروس HPV18

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.