شناسایی و بیان ژن GRA7 توکسوپلاسما گوند های سویه RH در پلاسمید یوکاریوت بیانی pcDNA3

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-17-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین وزینی

دانشجوی دکتری، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه غفاری فر

دانشیار، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

زهره شریفی

دانشیار، گروه ویروس شناسی، مرکز تحقیقات موسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون

عبدالحسین دلیمی اصل

استاد، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سابقه و هدف: توکسوپلاسموزیس از بیماری های شایع جهان است و بیشتر به علت عوارض وخیمی که در موارد مادرزادی و بیمارانمبتلا به ایدز ایجاد می کند، اهمیت دارد. یکی از راه های پیشگیری از این انگل در انسان و دام استفاده از واکسن می باشد. آنتی ژن گرانولی (GRA7) 7 یک آنتیژن فشرده ترشحی 29 کیلودالتونی توکسوپلاسما گوندهای می باشد که در واکویل پارازیتوفروس تولید شده، توسطسلول های آلوده میزبان آزاد میشود و به عنوان کاندیدای تهیه واکسن مطرح می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی پلاسمید حاوی ژن GRA7 از باکتری TOPO استخراج شد. سپس این پلاسمید با آنزیم های BamH1 و EcoR1 برش داده شد. ژن جدا شده وارد پلاسمید pcDNA3 گردید. این کلونینگ با روش های PCR و تعیین توالی تایید شد. بیان پروتیین نیز با روشهای SDS-PAGE و وسترن بلات تایید شد. نتایج: نتایج نشان داد که ژن GRA7 در پلاسمید pcNDA3 کلون شده است و نتایج PCR پلاسمید pcDNA3 حاوی ژن GRA7 قطعه 733bp را نشان داد. بیان pcGRA7 در سلول های CHO با استفاده از روش های SDS-PAGE و وسترن بلات باند 29 کیلودالتونی را نشان داد.نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان داد که کلونینگ ژن GRA7 در پلاسمید pcNDA3 انجام شده و پلاسمید نوترکیب در سلول های یوکاریوتیک بیان گردیده است لذا، قابلیت آن را دارد که برای تحقیقات تهیه واکسن DNA استفاده شود.و تعیین توالی تایید

کلیدواژه ها

سویه، RH توکسوپلاسما گونده ای، کلونینگ، ژن GRA7، پلاسمید یوکاروتی pcDNA3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.