ردیابی کمی توکسوپلاسماگوندیی توسط Real time PCR با استفاده از پروب Molecular beacon در موش صحرایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-16-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه نوروزی

دانشجوی دکترای تخصصی، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

عبدالحسین دلیمی اصل

استاد، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

مهدی فروزنده مقدم

دانشیار، گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

فاطمه غفاری فر

دانشیار، گروه انگل شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

سابقه و هدف: روش کمی Real time PCR روشی سریع و دارای حساسیت و ویژگی بالایی در تشخیص توکسوپلاسموزیس است.هدف از پژوهش حاضر ارزیابی این روش با استفاده از ژن B1 برای تشخیص توکسوپلاسموزیس در آلودگی تجربی موش صحرایی با انگل مذکور است.مواد و روش ها: انگل در محوطه صفاقی موش سوری تکثیر شده و DNA آن از مرحله تاکیزوییت استخراج گردید. سپس با استفادهاز روش PCR ژن B1 تکثیر گردیده و با تکنیک Real time PCR و پروب Molecular beacon مورد شناسایی قرار گرفت. در نهایت تعدادی موش صحرایی به صورت تجربی آلوده شده و انگل در خون آنها به صورت کمی ردیابی شد.نتایج: ژن B1 توکسوپلاسما گوندی با موفقیت تکثیر شده و باندی حدود 116 جفت بازی را تولید نمود. این ژن برای استفاده درروش Real time PCR جهت ردیابی کمی انگل بسیار مناسب ارزیابی گردید. نتیجه گیری: ارزیابی تکنیک Real time PCR نشان داد که این روش برای تشخیص ژن B1 سریع و حساس بوده و جهت ارزیابی کمی توکسوپلاسما در خون موش صحرایی بسیار مناسب است.

کلیدواژه ها

توکسوپلاسما گوندی، روش Real-time PCR، ژن B1، موش صحرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.