مقایسه تاثیر ماساژ درمانی و بانداژ کشی بر درد، ادم و اختلال کارکرد شانه بعد از جراحی ماستکتومی رادیکال تعدیل یافته

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 16، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-16-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نوروززاده

مربی، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه شاهد

محمدرضا حیدری

استادیار، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه شاهد

آفاق صدیقیانی

کارشناس ارشد پرستاری، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی تهران

آزیتا کیانی آسیابر

مربی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه شاهد

چکیده

سابقه و هدف: بیماران ماستکتومی ادم، درد و محدودیت کارکرد شانه را تجربه م یکنند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر ماساژدستی تخلیه لنف و بانداژ کم فشار بر این عوارض انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تعداد 90 بیمار ماستکتومی رادیکال تعدیل یافته از بخش های انکولوژی بیمارستان امام خمینی تهران انتخاب شده و به صورت تصادفی در سه گروه ماساژ، ماساژ + بانداژ و کنترل قرار گرفتند. به گروه های مداخله چگونگی به کارگیری ماساژ تخلیه لنف و بانداژ کم فشار آموزش داده شد. سنجش شدت درد و اختلال کارکرد شانه، در روز هفتم و روز سیام وبررسی ادم 24 ساعت بعد از عمل و روز سیام بعد از شروع مداخله انجام گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون کروسکال والیس) تحلیل شدند.نتایج: آزمون آماری قبل از مداخله، بین میانگین اندازه دور دست، شدت درد و محدودیت حرکت شانه در سه گروه تفاوت معناداریرا نشان نداد. این در حالی بود که کاهش معنادار در اختلاف میانگین محدودیت حرکت شانه و شدت درد بین سه گروه در روز سی اممداخله مشاهده گردید (P=0/001). این اختلاف در مورد میانگین اندازه دور دست معنی دار نبود. نتیجه گیری: ماساژ تخلیه لنف و بانداژ کم فشار در کاهش عوارض بعد از ماستکتومی نقش موثری دارد.

کلیدواژه ها

ماساژ، بانداژ کم فشار، ادم، محدودیت حرکت شانه، ماستکتومی رادیکال تعدیل یافته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.