بررسی اپیدمیولوژیک موارد قطعی آنفلوانزای (A(H1N1 در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل طی سال 1388

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 15، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-15-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن افضلی

دانشیار، گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

محمود نعمتیان

کارشناس مبارزه با بیماریها، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

جواد رجبی

استادیار، گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

زهرا سلیمانی

کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: آنفلوآنزای (A(H1N1 اولین جهانگیری آنفلوآنزا در قرن حاضر می باشد که کشور ایران را نیز در برگرفت و اولینمورد آن در کاشان اواخر تیر ماه 1388 اتفاق افتاد. این پژوهش با هدف توصیف گامهای گسترش بیماری آنفلوانزای (A(H1N1 در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، در سال 1388، و تشریح مشخصات موارد بروز و فوت انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه از نوع بررسی مجموعه موارد قطعی آنفلوآنزای (A(H1N1 می باشد. در این مطالعه مشخصات بیماران وارد نرم افزار SPSS گردید و با آزمون من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: کل موارد شناسایی شده 86 مورد با میانه سنی 26 و میانگین سنی 18/7±29/8 سال (بازه کمتر از یک تا 83 سال) و نسبت جنسی یک بود. از هفت مورد فوت (با میزان کشندگی 8/1 درصد)، میانگین سنی موارد فوت شده 27/9±46/9 سال بود که اگرچه در مقایسه با میانگین سنی موارد بهبود یافته (18/1±30/01 سال) بالاتر می باشد، ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.نتیجه گیری: مهمترین عامل در گسترش بیماری، بازگشایی مدارس شناسایی شد. با توجه به مقایسه میزان کشندگی و سایر متغیرهای مرتبط با موارد ابتلا و مرگ سایر کشورها، تفاوت چندانی وجود ندارد، ولی مقایسه این یافته ها با یافته های سایر دانشگاه های علوم پزشکی میتواند در شناسایی نقاط قوت و ضعف دانشگاه کمک کننده باشد. در ضمن با توجه به فاصله زمانی 10 هفته ای بین اولین مورد و اوج همه گیری، هوشیاری نظام مراقبت بیماری ها در خصوص این بیماری مثبت ارزیابی می گردد.

کلیدواژه ها

آنفلوانزی (A(H1N1، میرایی، اپیدمیولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.