بررسی تاثیر آسپرین در پیشگیری از پرهاکلامپسی در زنان با سونوگرافی داپلر غیرطبیعی شریان رحمی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-15-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه مصداقی نیا

استادیار، مرکز تحقیقات تروما، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

حمیدرضا طالاری

استادیار، گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

معصومه عابدزاده کلهرودی

مربی ، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف : پیش گیری از پره اکلامپسی اهمیت زیادی در کاهش مرگ و میر مادر و نوزاد دارد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیرتجویز آسپرین در پیش گیری از پره اکلامپسی در زنان پرخطر و دارای یافته های غیرطبیعی داپلر شریان رحمی مراجعه کننده به بیمارستان شبیه خوانی کاشان انجام شده است.مواد و روش ها: با انجام یک کارآزمایی بالینی زنان در معرض خطر پره اکلامپسی در هفته های 16-12 حاملگی تحت سونوگرافی داپلرعروق رحمی قرار گرفته و در صورت وجود یافته غیرطبیعی داپلر وارد مطالعه شده و بهطور تصادفی در دو گروه تجربی ( 40 نفر ) وشاهد ( 40 نفر ) وارد شدند . برای گروه تجربی روزانه 80 میلیگرم آسپرین تجویز شد. دو گروه تا بعد از زایمان پیگیری و عاقبتحاملگی از نظر بروز پره اکلامپسی، محدودیت رشد داخل رحمی جنین ، زایمان زودرس ، آپگار دقیقه اول و پنجم کمتر از 5، نوع ز ایمان و وزن نوزاد بررسی گردیدند.نتایج: بر اساس یافته های مطالعه بروز پره اکلامپسی در گروه تجربی 2/5 و در گروه شاهد 22/5 درصد و خطر بروز پره اکلامپسی در گروه شاهد 9 برابر بیشتر از گروه تجربی بود (P=0/007). تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از نظر وزن هنگام تولد نوزاد ، روشزایمان و سن حاملگی هنگام زایمان وجود نداشت.نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد تجویز آسپرین در هفته های 16-12 بارداری برای افراد در معرض پره اکلامپسی می تواند باعث کاهش بروز پره اکلامپسی شود ؛ لذا می توان از آن به عنوان یک روش پیش گیری از پرهاکلامپسی در افراد پرخطر با یافته های غیرطبیعی سونوگرافی داپلر استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آسپرین، سونوگرافی داپلر، پره اکلامپسی، عاقبت حاملگی، شریان رحمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.