پروتیین کیناز C مهار بازسازی میلین در دمیلیناسیون موضعی القا شده در کیاسمای بینایی موش را میانجیگری می کند

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-14-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته پورعبدالحسین

دانشجوی دکترا، گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد جوان

دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سیدجواد میرنجفی زاده

استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

سمانه دهقان

دانشجوی دکترا، گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

سابقه و هدف: پروتیین های مهاری موجود در میلین با فعال کردن PKC، ترمیم آکسونی در مغز بالغین را محدود می کنند.اگر چه مهار PKC، توانایی پروتیین های میلین را در مهار رشد آکسونی کاهش می دهد، ولی نقش و مکانیسم آن در مهار بازسازی میلین تاکنون ناشناخته است. با توجه به درگیر شدن دستگاه بینایی در بیماری MS، هدف از این مطالعه بررسی اثر مهار PKC در بازسازی میلین کیاسمای موش های دمیلینه شده با لیزولیستین می باشد. مواد و روش ها: با تزریق یک میکرولیتر لیزولستین دمیلیناسیون در کیاسمای موش نر القاء شد و تزریق روزانه داخل بطنی مهار کننده پروتیین کیناز (GÖ6976) C تا 14 روز پس از القاء ادامه یافت. الگوی دمیلیناسیون و رمیلیناسیون در کیاسمای بینایی با رنگ آمیزی اختصاصی میلین و با استفاده از ثبت پتانسیل برانگیخته بینایی (VEP) انجام شد. نتایج: در حیوانات دریافت کننده لیزولسیتین به تنهایی بیشترین دمیلیناسیون در روزهای 3 و 7 پس از تزریق مشاهده شد و رمیلیناسیون کمی هم در روز 14 دیده شد، اما در حیواناتی که با مهارگر پروتیین کیناز C، نیز تیمار شده بودند، دمیلیناسیون کمی در روز 3 پس از تزریق مشاهده شد و رمیلیناسیون در روزهای 7 و 14 افزایش یافت. در داده های حاصل از ثبت VEP نیز در گروه آسیب، بیشترین تاخیر موج p در روز های 3 و 7 بود که در روز 14 برگشت به سمت نرمال داشت، ولی در گروه تیمار میزان تاخیر موج p در روزهای 3 و 7 به شکل قابل ملاحظه ای کاهش داشت. نتیجه گیری: به نظر می رسد فعالیت پروتیین کیناز C در مهار ترمیم درون زاد میلین نقش بارزی داشته و مهار آن به عنوان یک راه کار درمانی جدید برای پیشبرد فرایند رمیلیناسیون در بیماریهایی مثل ام.اس. قابل استفاده باشد.

کلیدواژه ها

دمیلیناسیون، میلین، آنزیم پروتیین کیناز C، کیاسمای بینایی، ام اس، موش سوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.