بررسی ارتباط بین اختلال تحمل قند و سکته قلبی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-14-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا عبادی

استادیار، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

محسن تقدسی

مربی، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

مهدی تقدسی

متخصص داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

سیدغلامعباس موسوی

مربی، گروه آمار و بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علت مرگ در جوامع بشری است. اخیرا اختلال تحمل قند Impaired (IGT) Glucose Tolerance به عنوان یک عامل خطر مستقل مطرح شده است؛ لذا، مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط اختلال تحمل قند با سکته قلبی انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مورد شاهدی روی 50 نفر از افرادی که بر اساس معیارهای بالینی و پاراکلینیک مبتلا به انفارکتوس میوکارد بودند و 50 نفر به عنوان شاهد انجام شد. هر دو گروه در بررسی سابقه آن ها و آزمایشات انجام شده و معاینات کلینیکی دیابت و فشارخون بالا و دیس لیپیدمی و مصرف سیگار نداشتند. گروه مورد دو هفته پس از انفارکتوس میوکارد تحت آزمایش تست تحمل قند با 75 گرم گلوکز قرار گرفتند. برای گروه شاهد نیز تست تحمل قند انجام شد. نتایج: میانگین سنی در گروه مورد 9/93±54/6 و در گروه شاهد 8/1±53/9 سال بود. در گروه مورد 20 نفر (42/5 درصد) و در گروه شاهد 8 نفر (16/3 درصد) مبتلا به اختلال تحمل قند بودند که مقایسه در دو گروه از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (CI=1/464-9/846 ،OR=3/79 ،P=0/009) فراوانی اختلال تحمل قند در هر دو جنس نیز در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود (مردان CI=0/993-8/466 ،OR=2/9 ،P =0/085 و زنان CI=1/164-123/684 ،OR=12 ،P=0/03) نتیجه گیری: تست GTT در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد نسبت به گروه شاهد بیش از دو برابر، مثبت بود؛ لذا، اختلال تحمل قند به عنوان یک عامل خطر سکته قلبی بوده و انجام تست تحمل قند در افراد مستعد به بیماری قلبی توصیه می شود.

کلیدواژه ها

تست تحمل قند، سکته قلبی، عوامل خطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.