رویکرد های درمانی در هپاتیت مزمن B

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-13-4_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رایکا جمالی

استادیار، مرکز تحقیقات علوم تشریحی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

ناصر ابراهیمی دریانی

استاد، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

مقدمه و هدف: هپاتیت مزمن B از شایع ترین بیماری های مزمن کبدی می باشد که عدم تشخیص و درمان به موقع آن منجر به ایجا د عوارض غیر قابل برگشت و تحمیل هزینه های گزاف درمانی می شود. هدف این مقاله آشنایی بیشتر خوانندگان با زمان شروع و روش درمان، انواع داروهای موجود و نیز برخورد مناسب در مواجهه با موارد عدم تحمل دارو، مقاومت دارویی و شکست درمان اولیه در درمان هپاتیت مزمن B می باشد. مواد و روش ها: آنچه در پیش رو دارید خلاصه ای از همه گیر شناسی، سیر بالینی و درمان هپاتیت مزمن B می باشد که برگرفته از آخرین نقطه نظرات محققین مطرح در این زمینه است. سیر مزمن هپاتیت مزمن B بر اساس میزان سرمی HBV DNA، آلانین آمینو ترانسفراز، HBe Ag و نیز بافت شناسی کبد که نشانه فعالیت سیستم ایمنی مبتلایان در مقابل ویروس و میزان آسیب کبدی هستند به چهار مرحله تحمل ایمنی ، پاک سازی ایمنی ، ناقلین غیر فعال و عود تقسیم می شود. نتایج: شروع درمان بر اساس شواهد مبتنی بر وجود آسیب کبدی است. مبتلایان در مرحله ی تحمل ایمنی و ناقلین غیر فعال نیاز به درمان نداشته و فقط باید پیگیری شوند. این در حالی است که بیماران در مرحله پاک سازی ایمنی و عود نیاز به درمان دارند. انتخاب PEG اینترفرون یا داروهای خوراکی ضد ویروس بر اساس وجود سیروز، میزان مقاومت دارویی و روش استفاده صورت می گیرد. عدم تحمل و عوارض دارویی، مقاومت دارویی و شکست درمان اولیه با عود همراه هستند که باید شناسایی شده و درمان ضد ویروس قطع شده و یا تغییر یابد. نتیجه گیری: با توجه به رشد سریع اطلاعات در زمینه درمان هپاتیت B و تولید داروهای جدید ضد ویروسی، دستورالعمل های درمانی به سرعت در حال تغییر می باشند. درمان زودرس و صحیح مبتلایان منجر به کاهش عوارض و نیز مرگ و میر ناشی از این بیماری می شود.

کلیدواژه ها

رویکرد درمانی، اینترفرون، داروهای ضد ویروس، هپاتیت مزمن B

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.