مدل سازی عوامل تعیین کننده استفاده از روش های غیرمطمین پیشگیری از بارداری در شهر کاشان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-13-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا مروجی

استادیار، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

فاطمه عطوف

کارشناس ارشد آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران

اعظم مدیحی

کارشناس مامایی، مسوول برنامه تنظیم خانواده، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

زهرا صفازاده

کارشناس مامایی، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

مقدمه: تنظیم فواصل بارداری ها مطابق دلخواه زوجین و پیشگیری از بارداری ناخواسته از اهداف برنامه تنظیم خانواده می باشد که لازمه آن، استفاده ازروش های مطمین پیشگیری است. این مطالعه به منظور شناسایی تعیین کننده های استفاده از روش های غیرمطمین پیشگیری از بارداری در شهر کاشان با استفاده از مدل آماری رگرسیون لجستیک انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه مورد شاهدی روی 522 خانم متاهل 49-15 سال در مراکز بهداشتی درمانی کاشان شا مل 261 نفر کاربر روش های غیرمطمین و 261 نفر کاربر روش های مطمین صورت پذیرفت. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای جمع آوری شدند. آنالیز داه ها در مدل تک متغیره با استفاده از آزمون های مجذور کای، دقیق فیشر و t و در مدل چندگانه با روش رگرسیون لجستیک انجام شد. نتایج: در آنالیز تک متغیره، شغل و تحصیلات زن، سن و تحصیلات همسر، تعداد فرزندان و مدت ازدواج در دو گروه اختلاف معنی دار داشت. تفاوت معنی داری در سن زن، شغل همسر، رضایت از جنسیت فرزند، سطح درآمد و سن آخرین فرزند دیده نشد. در تحلیل چندگانه متغیرهای سن زن (OR=1/725)، شغل زن (OR=2/241)، مدت ازدواج (OR=1/074)، تعداد فرزند (OR=0/341) و سن آخرین فرزند (OR=1/544) در مدل باقی ماندند که ارتباط واقعی معنی دار آماری با نوع روش پیشگیری در حضور اثرات سایر متغیرها داشتند. نتیجه گیری: برای کاهش روش های غیر مطمین باید اولویت آموزش بر خانم های شاغل و سنین بالاتر، مدت ازدواج طولانی تر، دارای فرزند کمتر با سن بالاتر فرزند آخر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مدل های لجستیک، تعیین کننده ها، روش های پیشگیری از بارداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.