بررسی همراهی جهش CCR5-d32 با دیابت نوع دو در افراد مبتلا به این بیماری در شهرستان رفسنجان

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-13-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاظمی عرب آبادی

استادیار مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

نیما نقوی

پزشک عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

غلامحسین شاهی

استادیار مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

سیدمحمدعلی سجادی

استادیار گروه میکروبیولوژی ایمونولوژی و هماتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

چکیده

سابقه و هدف: درحالی که دیابت شیرین نوع 2 شایع ترین نوع دیابت هاست، اما علت اصلی ایجاد آن هنوز ناشناخته است. از جمله موارد احتمالی اثر گذار بر دیابت، برهم کنش سیستم کموکین ها و گیرنده های آن ها می باشند. مطالعات نشان می دهد که جهش δ32 در ژن گیرنده CCR5 منجر به اختلال در بیان و عملکرد این گیرنده می شود. در این مطالعه به بررسی جهش شناخته شده δ32 در ژن CCR5 در بیماران دیابتی نوع 2 می پردازیم. مواد و روش ها: به منظور انجام این مطالعه به صورت مورد شاهدی، نمونه خون محیطی از 200 بیمار دیابتی نوع 2 و 300 فرد سالم در لوله های حاوی ماده ضد انعقاد EDTA جمع آوری شد. DNA از خون محیطی جدا شد. نمونه DNA بیماران از نظر وجود جهش δ32 با کمک تکنیک Gap-PCR بررسی شد و با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج: بررسی ها در این جمعیت نشان داد که هیچکدام از بیماران دیابتی نوع 2 مورد مطالعه دارای جهش CCR δ32 نبودند. این در حالی است که تنها 2 نفر از افراد سالم گروه کنترل دارای این جهش در ژن CCR5 خود بودند. بررسی های آماری هیچگونه ارتباطی بین این جهش و بیماری دیابت نوع 2 را نشان نداد. نتیجه گیری: با توجه به این مطلب در اکثر قریب به اتفاق مطالعات انجام شده رابطه آماری بین ایجاد این نوع جهش و وقوع دیابت نوع 2 پیدا نشده است و در مطالعه حاضر نیز چنین رابطه ای یافت نشد، می توان چنین نتیجه گرفت که به احتمال بسیار زیاد این جهش در ایجاد دیابت نوع 2 نقشی ندارد.

کلیدواژه ها

دیابت شیرین نوع 2، گیرنده CCR5، جهش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.