بررسی اثر فرآیند انعقاد شیمیایی و افزایش آهک بر ارتقای کیفیت پساب خروجی از برکه های تثبیت دانشگاه علوم پزشکی کاشان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-12-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر میران زاده

دانشیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان

غلامرضا مصطفایی

استادیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

سابقه و هدف: در منطقه کاشان به دلیل کمبود منابع آب ، یکی از گزینه های مطرح استفاده دوباره از فاضلاب تصفیه شده برای مصارفکشاورزی و فضای سبز است. برکه های تثبیت فاضلاب یکی از روش های ساده و ارزان قیمت تصفیه فاضلاب به خصوص در مناطق کویریاست. یکی از معایب آنها بالا بودن غلظت مواد معلق به دلیل رشد شدید جلبک ها در پساب خروجی است که می تواند برای استفاده دوباره درسیستم های آبیاری قطرهای مشکل آفرین باشد، به همین دلیل بایستی غلظت آنها را کاهش داد.مواد و روش ها: این تحقیق به منظور بررسی اثر مواد منعقدکننده مختلف و آهک بر بهبود کیفیت پساب خروجی از برکه های تثبیت دانشگاهعلوم پزشکی کاشان در تابستان 1385 انجام گرفت . اثر سه نوع ماده منعقدکننده شامل آلوم، سولفات فریک و کلرور فریک به همراه آهک دردوزهای متفاوت بر عواملی همچون کدورت و مواد معلق از طریق آزمایش جار مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت.نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که بهترین ماده برای این منظور سولفات فریک در دوز 20 میلی گرم در لیتر است ، به طوری که سبب می شود غلظت مواد معلق از 215 به 11/8 میلیگرم در لیتر و میزان کدورت از Nephelometric Turbidity Unit) NTU189) به NTU14/9 کاهش یابد . بالاترین درصد حذف به دست آمد ه مربوط به سولفات فریک در دوز 20 میلیگرم در لیتر بود که میزان آن 94/5 درصد برای مواد معلق و 92/1 درصد برای کدورت بود. نتیجهگیری: با استفاده از فرآیند انعقاد شیمیایی می توان کیفیت پساب خروجی از برکه های تثبیت دانشگاه علوم پزشکی کاشان را به پایین تر از حد استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران (یعنی مواد معلق کمتر از 100 میلی گرم در لیتر و کدورت کمتر از NTU 50 و PH در محدوده ی (8/5-6) رسانید.

کلیدواژه ها

استفاده مجدد، برکه تثبیت، کنترل کیفی، مصارف فضای سبز، فاضلاب، آهک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.