بررسی میزان هورمون های تیرویید در بیماریهای غیرتیروییدی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-9-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلیرضا عبادی

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه داخلی

علیرضا فرخیان

دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دستیار تخصصی داخلی

سیداصغر رسولی نژاد

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه بهداشت مدیریت

حسین اکبری

مربی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گروه بهداشت عمومی و آمار

چکیده

سابقه و هدف : با توجه به اختلالات هورمونهای تیرویید در بیماریهای شدید و غیرمرتبط با بیماری اولیه تیرویید این مطالعه در بخش های مراقبتویژه بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام گرفت.مواد و رو شها : تحقیق به روش توصیفی بر روی تعداد 99 بیمار بستری در بخشهای مراقبت ویژه (ICU) بیمارستانهای کاشان انجام گرفت. خصوصیات دموگرافیک بیماران مانند سن و ج نس در فرم اطلاعات ثبت گردید . بر رو ی سرم خون افراد در دو نوبت (شروع بستری و 8 هفتهبعد از ترخیص) آزمایشات تیرویید شامل T3, T3RU, TSH, FTI و T4 با استفاده از کیتهای هورمونی کاوشیار و دستگاه گاما کانتر بعمل آمد و در فرم های مربوطه ثبت شد. در نهایت، نتایج با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی و آزمونهای T زوجی و مک نمار مورد تجزیه و تحلیلقرار گرفت.یافته ها: از 99 بیمار مورد بررسی با میانگین سنی 21±58/04 ستل، 61/6 درصد مرد و بقیه زن بودند . در حین بستری 49/5 درصد بیماران فوت شدند. فراوانی افت سطح هورمون TSH, T4, T3 و T3RU در ابتدای ورود به بخش مرا قبت ویژه به ترتیب 31/3، 22/2، 29/3 و 22/2 درصدبود. 71 درصد بیماران با افت T3؛ 81/8 درصد بیماران با افت T4 و 91/7 درصد بیماران دچار افت همزمان دو هورمون فوت نمودند . در بدوپذیرش میانگین سطح T4 در بیماران فوت شده، 37/60±76/10 نانومول در لیتر و در بیمارانی که بهبود یافتند 37/84±100/48 نانومول در لیتر بود (P< 0/01). با بررسی نتیجه هورمونی 8 هفته بعد از ترخیص شیوع ناخوشی غیرتیروییدی در ارتباط با T3 و T4 و TSH و T3RU به ترتیب 88/9، 66/7، 0 و 100 درصد بود. در 50 بیمار زنده مانده میانگین هورمونی برای T3 و T4 در مقایسه با افراد فوت شده بالاتر بود. نتیجه گیر ی: با توجه به نتایج این پژوهش اختلال در هورمونهای تیرویید در بیماران بستری در بخش های مراقبتهای ویژه شایع است و کاهش سطح این هورمونها ارزش پیش آگهی بیماری زمینه ای را دارد . شایعترین اختلال ، افت هورمونی T3 و TSH کمترین ارزش برای تعیین این وضعیت را داشت. شناخت صحیح این اختلالات در بیماران بدحال لازم است و تحقیقات تجربی برای برخورد صحیح با آن توصیه می شود.

کلیدواژه ها

ناخوشی غیرتیروییدی، بخش مراقبت ویژه، هورمون تیرویید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.