بررسی فراوانی عوامل پروتوزوایی و باکتریایی در مبتلایان به گاستروآنتریت مراجعین به آزمایشگاه مرکزی کاشان، سا ل های 81 - 1380

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-7-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفرعلی طالاری

گروه انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

غلامرضا شجری

گروه انگل شناسی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان

مهدی شکوری

دانشگاه علوم پزشکی کاشان

محمدرضا طالاری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم

چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت عوامل میکروبی در ایجاد گاستروآنتریت، تشخیص به موقع و درمان سریع و مناسب بیماری و گزارشات متفاوت از عوامل مختلف با بروز بیماری، و به منظور تعیین عوامل پروتوزو ایی و باکتریایی این تحقیق روی مبتلایان به گاستروآنتر یت مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی کاشان طی سا ل های 1380 تا 1381 انجام پذیرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی بر روی 500 بیماری که به طور مستمر مراجعه کرده بودند، صورت گرفت. خصوصیات فردی در فرم اطلاعاتی ثبت و از هر نفر سه نمونه مدفوع هر سه روز یکبار تهیه شد و از روش مستقیم و فرمالین اتر برای تشخیص آلودگی انگلی استفاده شد. جهت جداسازی، تشخیص و تعیین گونه های باکتریایی عامل گاستروآنتریت از محیط های اختصاصی استفاده شد. در صورت عدم همکاری و ندادن سه نمونه از مطالعه خارج شدند. شیوع هر یک از عوامل میکروبی در نمونه ها تعیین و میزان واقعی آن برآورد و نقش عوامل مرتبط با بروز آن مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: از 500 بیمار مورد مطالعه 10 درصد به علت عدم همکاری کامل از مطالعه حذف شدند. شیوع آلودگی به پروتوزوا، باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها به ترتیب 50/9، 13/5، 35/6 درصد بود. بیشترین شیوع تک یاخته های بیمار ی زا مربوط به ژیاردیا (21/8 درصد) و در مورد باکتری ها شیگلا (6/4 درصد) بود. بیشترین آلودگی در فصل تابستان و در گرو ه های سنی 7 – 11 سال بود. بیشترین آلودگی به شیگلا در محصلین (35/5 درصد) و سالمونلا در کشاورزان (43/8 درصد) بود.نتیجه گیری: آلودگی به ژیاردیا، سالمونلا و شیگلا از شیوع بالایی برخوردار است. توصیه می شود برای شناخت علل به وجود آورنده، تحقیقات بیشتری صورت گیرد و اقدامات تحقیقاتی لازم برای کاهش مشکل و درمان مبتلایان اعمال گردد.

کلیدواژه ها

عوامل باکتریایی، عوامل پروتوزوایی، گاستروآنتریت، کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.