بررسی شیوع حاملین استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A و نقش آن در تیتر ASO در دانش آموزان شهر کاشان طی سال 1375

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-3-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود صفاری

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه میکروب شناسی

احمد پیروزمند

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه میکروب شناسی

غلامرضا والی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه بیوشیمی

احمد خورشیدی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی کاشان، گروه میکروب شناسی

چکیده

سابقه و هدف: نظر به شیوع عفونت های مربوط به استرپتوکوک گروه A در کودکان و نوجوانان و عوارض ناشی از این عفونت ها و به منظور تعیین میزان شیوع حاملین این باکتری و همچنین تعیین نقش آن در تیتر دانش ASO، این تحقیق بر روی دانش آموزان 7-15 ساله شهر کاشان طی سال 1375 انجام گرفت. مواد و روش ها: روش تحقیق در مرحله اول توصیفی و بر روی 960 نفر با انتخاب نمونه گیری تصادفی و روش تحقیق در مرحله دوم هم گروهی (Cobort) که بر روی 170 نفر صورت پذیرفت. با آب استریل از حلق آن ها نمونه گرفته شده و به محیط انتخابی حاوی کریستال ویوله و محیط بلاد آگار انتقال یافت. سپس پلیت ها را به آزمایشگاه دانشکده پزشکی منتقل و در 37 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. بعد از 24 ساعت باکتری را به کمک مورفولوژی کلنی، همولیز بتا، آزمایش کاتالاز، حساسیت به دیسک باسیتراسین و مقاومت به سولفومتوکسازول- تری متوپریم، باکتری تشخیص داده شده و پس از 15 روز از روی اسم مدرسه و نام دانش آموز، از دانش آموز حامله 5 سی سی خون و به همان تعداد از افرادی که سالم بودند نیز 5 سی سی خون گرفته و به سرعت به آزمایشگاه منتقل و تعیین تیتر ASO به روش ماکرو انجام گرفت.

کلیدواژه ها

؛Antistreptolysin, (O),), ASO) حاملین، استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.