میزان آلودگی آب، آب انبارهای شهر کاشان از نظر کلی فرم در سال 1374

  • سال انتشار: 1376
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد خلیفه سلطانی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان- گروه بیماری های عفونی

غلامرضا مصطفایی

دانشگاه علوم پزشکی کاشان- دانشکده بهداشت

علی فراست کیش

دانشگاه علوم پزشکی کاشان- دانشکده پزشکی- کارورز

چکیده

سابقه و هدف: چون استفاده از آب های غیر لوله تصفیه نشده می تواند مشکلات بهداشتی را در پی داشته باشد و آب های راکد عموما مستعد آلودگی بیشتر هستند و از آن جا که در شهر کاشان در کنار سیستم توزیع لوله کشی آب، آب انبارهای متعددی وجود دارد که مردم به عنوان منبع آب آشامیدنی از آن ها استفاده می کنند و این آب انبارها از آب روستاهای اطراف کاشان توسط تانکر آب گیری می شوند و بررسی میکروبی آب روستاهای اطراف کاشان آلودگی متفاوتی را نشان داده اند این تحقیق به منظور بررسی میکروب شناسی این آب انبارها از نظر کلی فرم ها در سال 1374 صورت گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی با نمونه گیری از کلیه آب انبارهای فعال کاشان در 3 نوبت جداگانه به طریق استاندارد انجام پذیرفت. در هر بار نمونه گیری آزمایش در دو مرحله جداگانه در آزمایشگاه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کاشان و توسط عضو هییت علمی دانشکده بهداشت انجام گردید در مرحله نخست بررسی از نظر وجود کلی فرم ها با روش تخمیر 3 لوله ای انجام گرفت و MPN آب محاسبه شد و در مرحله بعد نمونه های مثبت از نظر کلی فرم مدفوعی در محیط EC کشت داده شد و با توجه به معیارهای جدول استاندارد سازمان بهداشت جهانی میزان آلودگی تعیین گردید. یافته ها: از 35 آب انبار فعال کاشان، 8 آب انبار (22/8 درصد) استاندارد و قابل شرب و 8 آب انبار (22/8 درصد) کاملا غیربهداشتی و غیر قابل استفاده شناخته شد و بقیه آب انبارها (54/4 درصد) درجات متفاوت از آلودگی را نشان داد و از این جهت تحقیقات تحلیلی بعدی جهت یافتن عوامل موثر در آلودگی این مواد آلوده و در کوتاه مدت جلوگیری از استفاده از 8 آب انبار آلوده توصیه گردید.

کلیدواژه ها

آلودگی میکروبی آب، کلی فرم، آب انبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.