تاثیر پیش کشت و نیتروژن اضافی بر شیوع بیماری گالزگیلی (Urophlyctis leproides) چغندرقند
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 27، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JRSB-27-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
مربی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد
استاد دانشگاه شهید چمران - اهواز، ایران.
مربی پژوهشی بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران.
استادیار بخش تحقیقات چغندرقند، مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران.
چکیده
در این تحقیق تاثیر گیاهان زراعی ذرت علوفهای، گندم، چغندرقند و شبدر به عنوان کشت قبلی بر شیوع بیماری گالزگیلی چغندرقند مورد بررسی قرار گرفت. در سال اول ذرت علوفهای بهاره، گندم، شبدر و چغندرقند به عنوان محصولات پیشکاشت در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار از نظر میزان بقایای گیاهی، میزان نیتروژن برگشتی به خاک و تاثیر آنها بر نسبت C/N خاک بررسی گردید. در سال دوم چغندرقند در محل آزمایش سال قبل کشت و دو تیمار شامل مصرف 35 کیلوگرم نیتروژن اضافی و عدم مصرف نیتروژن اضافی به آزمایش اضافه گردید و شدت آلودگی بیماری گالزگیلی بعد از کاشت محصولات مختلف و نیز کاربرد نیتروژن اضافی به صورت کرتهای خرد شده در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از سال دوم آزمایش نشان داد که درصد آلودگی، خصوصیات کیفی گال و وزن گال بهطور معنیداری تحت تاثیر محصولات پیشکاشت و کاربرد نیتروژن اضافی قرار نگرفت. در عین حال، کشت چغندرقند بعد از چغندرقند و ذرت علوفهای بهاره به ترتیب بیشترین و کمترین درصد آلودگی را نشان داد. همچنین بیشترین و کمترین وزن گال تولید شده مربوط به کشت چغندرقند بعداز شبدر و گندم بهترتیب با 770 و 349 کیلوگرم گال در هکتار بود. بهطور کلی بهنظر میرسد تاثیر محصولات فصل زراعی پیشین بر شدت آلودگی به بیماری گالزگیلی یکسان است.کلیدواژه ها
چغندرقند, دزفول, گالزگیلی, محصولات پیش کاشتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.