تاثیر روشهای مختلف آبیاری و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 28، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JRSB-28-1_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 466
نویسندگان
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات چغندر قند- کرج
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر روشهای مختلف آبیاری و مقادیر مختلف کود نیتروژن بر برخی صفات کمی و کیفی چغندرقند، بهصورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار در سالهای84 و85 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اکباتان (همدان) به اجرا در آمد. جهت کشت از رقم منوژرم رسول استفاده شد. روشهای آبیاری شامل نشتی (هیدروفلوم)، بارانی (کلاسیک) و قطره ای (تیپ) درکرت های اصلی و مقادیرکود نیتروژن در چهار سطح صفر،120، 180 و240 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار درکرت های فرعی قرار گرفت. نتایج بهدست آمده، اثر متقابل معنیدار تیمارهای آبیاری و کود نیتروژن، بر تمام صفات اندازهگیری شده را به جز عیارقند، قند قابل استحصال و ملاس نشان داد. حداکثر عملکرد ریشه در روش آبیاری بارانی با مصرف 240 کیلوگرم نیتروژن، و 61/101 تن در هکتار بهدست آمد. درحالی که حداکثر عملکردریشه در آبیاری نشتی با سطوح 180 و240 کیلوگرم و در روش قطرهای در سطح 180 کیلوگرم نیتروژن حاصل شد. در این تحقیق میزان کود نیتروژن مناسب در روشهای آبیاری بارانی، نشتی و قطرهای به ترتیب 240 ، 180 و 180 کیلوگرم در هکتار تعیین شد. حجم آب مصرفی در روش قطرهای در حدود 50 درصد کمتر از روش نشتی بوده و عملکرد آن با عملکرد روش نشتی در یک گروه آماری قرار داشت، لذا توصیه میگردد جهت کاهش مصرف اب بدون کاهش عملکرد از این روش (آبیاری قطرهای) استفاده گردد.کلیدواژه ها
آبیاری, بارانی, چغندرقند, خواص کمی و کیفی, نشتی و تیپ, نیتروژناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.