تنوع زیستی زنجرکهای مزارع چغندرقند در شهرستان مشهد و گزارش گونههای جدید برای استان خراسان رضوی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 28، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JRSB-28-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 429
نویسندگان
دانشجوی اسبق کارشناسی ارشد حشره شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی
دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی
چکیده
در بررسی فون زنجرکهای مزارع چغندرقند در شهرستانهای مشهد و چناران در سالهای 1387 لغایت 1389، مجموعآ 2741 نمونه زنجرک متعلق به پنج خانواده جمعآوری گردید. در این مطالعه 10 گونه به شرح فهرست زیر به فون استان خراسان رضوی افزوده شد. Family Cicadellidae:Rhytidodus decimusquartus (Schrank 1776), Viridicerus malicola (Dubovxdy1966); Handianus procerus (Herrich-Schaffer l835),Euscelidius mundus (Haupt 1927); Doraturopsis sp.; Agallia sp.; Platymetopius sp. Family Tettigometridae:Tettigometra sordida (Fieber 1865); Family Aphrophoridae: Aphrophora salicina (Goeze 1778); Family Cixiidae: Reptalus bitinctus (Dlabola 1961). گونههای (Empoasca meridiana (Zachvatkin 1946 وCirculifer haematoceps (Mulsant and Rey 1855) در سرتاسر فصل زراعی در مزارع مورد نمونهبرداری حضور داشته و بهترتیب با 7/23 و 2/11درصد بیشترین فراوانی را در طول فصل زراعی در منطقه داشتند. بیشترین و کمترین مقادیر شاخص تنوع زیستی (H) بر اساس دادههایی که هر دو هفته یک بار از مزارع منتخب جمعآوری شد به ترتیب در ماههای مرداد و آبان مشاهده شد. در اواسط تابستان که شاخص تنوع زیستی بیشترین مقدار را نشان داد جمعیت اکثر گونهها بالا و توزیع افراد بین گونهها نسبت به سایر ماههای فصل زراعی از یکنواختی بیشتری برخوردار بود.کلیدواژه ها
ایران, تنوع زیستی, چغندرقند, زنجرک, فوناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.