طراحی سیستم کنترل غیر خطی بهینه مقاوم بالاتنه ی برون پوش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_595
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه کریم

ایران، کاشان، کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی، دانشگاه کاشان، دانشکده برق و کامپیوتر، ۸۷۳۱۷۵۳۱۵۳، کارشناس ارشد

سید عباس طاهر

ایران، کاشان، کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی، دانشگاه کاشان، دانشکده برق و کامپیوتر، ۸۷۳۱۷۵۳۱۵۳، دانشیار

محسن ایرانی رهقی

ران، کاشان، کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی، دانشگاه کاشان، دانشکده مکانیک، ۸۷۳۱۷۵۳۱۵۳، استادیار،

چکیده

امروزه استفاده از ربات ها برای بهبود کیفیت زندگی انسان ها، روز به روز در حال افزایش است. سامانه های رباتیکی برون پوش، سازه هایی الکترومکانیکی هستند که توسط کاربر پوشیده شده و به طور موازی با بدن عمل می کنند که با استفاده از آنها امکان دست یابی به توانمندی های جدیدی فراهم می شود که هم انسان و هم ربات به تنهایی قابلیت دست یابی به آنها را به طور مجزا ندارند. در هر ربات برون پوش ضروری است که تصمیم حرکت کاربر به موقع و به درستی تشخیص داده شود و بر طبق آن دستورات مربوطه به سامانه ارسال گردد. بنابراین چگونگی طراحی سیستم کنترلی ربات های برون پوش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این مقاله به معرفی روشی جدید برای کنترل بالاتنه ی یک برون پوش دارای 5 درجه آزادی (3 درجه در شانه، 1 درجه در آرنج و 1 درجه در مچ) به منظور افزایش توان پرداخته می شود. به عبارت دیگر هدف، طراحی کنترل کننده ی غیر خطی بهینهی مقاوم می باشد. به این منظور ابتدا به مدل سازی غیرخطی ربات 5 درجه آزادی پرداخته شده است و سپس سیستم کنترلی مذکور با هدف مقاوم بودن در برابر مقدار بار قابل حمل توسط دست فرد، طراحی می گردد. نتایج حاصله از شبیه سازی، عملکرد و پایداری مقاوم سیستم تحت مطالعه را به وضوح نشان میدهد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.