مدل سازی آماری مشخصات هندسی سوراخ ها در فرآیند سوراخ کاری لیزری سوپر آلیاژ پایه نیکل اینکونل 718

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مهذب پاک

ایران، ملایر، کیلومتر ۴ جاده ملایر ، دانشگاه ملایر، عمران و معماری، ۹۵۸۶۳ - ۶۵۷۱۹، دانشجوی کارشناسی ارشد

محمود مرادی

ایران، ملایر، کیلومتر ۴ جاده ملایر ، دانشگاه ملایر، ۹۵۸۶۳ - ۶۵۷۱۹، استادیار،

چکیده

در سوراخ کاری لیزری ایجاد سوراخ هایی بسیار کوچک با دایروی بودن بالا و زاویه مخروطی پایین امری مهم تلقی می گردد. پژوهش حاضر به بررسی روابط و برهم کنش چهار پارامتر ورودی فرآیند شامل فرکانس پرتو لیزر( 200 تا 400 هرتز)، درصد زمان روشنی پالس (30 تا 50 درصد) توان لیزر (375 تا 425 وات) و موقعیت کانونی لیزر ( 0 / 7 تا 1 / 5 میلی متر) به عنوان متغیرهای مستقل فرآیند پرداخته است. از لیزر در حالت چند پالس استفاده شده است. مشخصات هندسی سوراخ همچون قطر سوراخ ورودی و خروجی و زاویه مخروطی سوراخ به عنوان پاسخ های فرآیند در نظر گرفته شدند. آزمایش ها بر روی نمونه های سوپر آلیاژ پایه نیکل اینکونل 718 باضخامت 1 میلی متر توسط لیزر فیبری 500 وات انجام شده است. آزمایش ها بر اساس روش آماری رویه پاسخ به عنوان روش طراحی آزمایش ها، به منظور بررسی تاثیر پارامترها بر چگونگی تغییر پاسخها، به دست آوردن معادلات ریاضی و پیش بینی نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بنابراین محققان از مدل سازی آماری برای تجزیه و تحلیل فرآیند استفاده می نمایند. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که با افزایش فرکانس پالس، توان لیزر، درصد زمان روشنی پالس و موقعیت کانونی لیزر قطر سوراخ خروجی افزایش می یابد و در کمترین توان لیزر و موقعیت کانونی لیزر و همچنین در پایین ترین فرکانس ودرصد زمان روشنی پالس دایروی سوراخ خروجی افزایش می یابد. همچنین با افزایش زمان روشنی پالس و موقعیت کانونی لیزر زاویه مخروطی سوراخ نیز کاهش می یابد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.