مطالعه ی آزمایشگاهی اثر سرمایش لوله ی موئین توسط خط مکش کمپرسور بر عملکرد سیکل تبرید تراکمی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME24_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسدی

ایران تربت حیدریه دانشگاه تربت حیدریه دانشکده فنی و مهندسی مدرس و دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک تبدیل انرزی

مهدی عابدپور کاریزکی

ایران تربت حیدریه دانشگاه تربت حیدریه دانشکده فنی و مهندسی مدرس و کارشناس ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی

حجت نیک فرجام

ایران تربت حیدریه دانشگاه جامع علمی کاربردی تربت حیدریه مدرس و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک تبدیل انرژی

چکیده

سیستم های تبرید تراکمی بخار معمولا از چهار قسمت اصلی کمپرسور، کندانسور، وسیلهی انبساط و اواپراتور تشکیل می شوند. وسیله ی انبساط که باعث انبساط مبرد می شود، به دو صورت وجود دارد: یکی شیر انبساط و دیگری لوله ی باریکی که به آن لوله ی موئین می گویند. لوله ی موئین به دلیل سادگی، نداشتن تابع راه اندازی مکانیکی یا الکتریکی، هزینه ی کم و گشتاور راه اندازی پایین کمپرسور، بیشتر در سیستم های تبرید و یخچال های کوچک استفاده می شود. با توجه به نیاز صنعت و موارد استفاده، این لوله ها را می توان به آرایش های مختلف در آورد. بنابراین نیاز است که آرایش های مختلف، مورد آزمایش و تحقیق قرار بگیرند. یکی از این آرایش ها نزدیک کردن لوله ی مکش کمپرسور به لوله ی موئین می باشد که این خود دارای دو هندسه است: 1- لوله ی موئین از کنار خط مکش کمپرسور عبور کند(جانبی) و 2- لوله ی موئین از داخل خط مکش کمپرسور عبور کند متحدالمرکز). در این تحقیق، آزمایش با طراحی و ساخت یک دستگاه تبرید، شامل سه لولهی موئین با طول 1m و قطر داخلی 2mm و نیز یک شیر انبساط و در سه مرحله انجام می شود. در مرحله ی اول لوله های موئین به صورت مستقیم در نظر گرفته می شود و آزمایش انجام می شود. در مرحله ی دوم لوله ی موئین جانبی و در مرحله ی سوم لوله ی موئین متحدالمرکز مورد آزمایش قرار می گیرد. نتایج آزمایش نشان می دهند که عملکرد سیستم در حالت هندسه ی لوله ی موئین متحدالمرکز بهتر است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.