کاربرد داده های میکروترمر در ارزیابی مشخصات لایه های زیر سطحی، با تمرکز برویژگیهای زیر سطحی نواحی ساحلی جنوب ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی ژئوتکنیک و مکانیک خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: ICGESM04_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مخبری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان، دانشجوی دکتری ژئوتکن

محمد داودی

عضو هیتت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

ابراهیم حق شناس

عضو هیتت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

در روند مطالعات ریز پهنه بندی ، ویزگی های امواج خردلرزه (میکروترمر) نیز اندازه گیری می گردد. در هر شهر(ساختگاه) ایستگاههای مختلفی انتخاب و برای هر نقطه به کمک قله منحنی نسبت طیفی، فرکانس غالب بدست آورده می گردد. در این تحقیق به کمک روش های مختلف ژئوفیزیکی مانند روش انکسار، چاه های متقاطع، روش پرتاب به پائین چاه یا روش های ژئوتکنیکی برای بسیاری از این نقاط عمق بستر لرزه ای بدست آورده شده است. از جمله مناطقی که برنامه مطالعات ریز پهنه بندی برای آنها صورت گرفته است، ساختگاههای بوشهر، سایت 3 پارس جنوبی و جزیره قشم در جنوب ایران می باشد . این سه ناحیه در حاشیه شمالی خلیج فارس قرار داشته و دارای ساختگاهی مشابه می باشند. در این تحقیق به تفکیک هر نقطه، فرکانس غالب و عمق بستر لرزه ای بدست آورده شده و به کمک آنها رابطه ای پیشنهاد شده است که می توان مشخصات دینامیکی ساختگاه از جمله عمق بستر لرزه ای و سرعت موج برشی را بر اساس فرکانس غالب یافت. با توجه به سهولت و سرعت روش خردلرزه سنجی، با به کار گیری این روابط تجربی می توان مشخصات دینامیکی لایه های زیر سطحی را بدون عدم نیاز به حفاری های گران قیمت تخمین زد.

کلیدواژه ها

خرد لرزه سنجی، میکروترمر، ریزپهنه بندی، روش نسبت طیفی(H/V)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.