بررسی تغییرات اراضی حوزه آبخیز کشکان پلدختر قبل و بعد از سیلاب با استفاده از داده های سنجش از دور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
  • کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کیانی سلمی

دانشجوی دکتری مدیریت حوزه آبخیز، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان

عطااله ابراهیمی

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی شهرکرد

حسین زینی وند

دانشیار گروه مهندسی مرتع و آبخیزداری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان

چکیده

ترسیم نقشه کاربری اراضی با استفاده از داده های سنجش از دور روشی مطمئنی برای بررسی تغییرات کاربری اراضی می باشد، براورد نقشه کاربری اراضی سال های متفاوت علاوه بر نشان دادن تغییرات اراضی کمک مهمی به شناختن اثر تغییرات و برنامه ریزی در جهت روند روبه رشد تغییرات می کند، در این پژوهش با استفاده از نرم افزار TerrSet نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیز کشکان پلدختر در سال 1397 و 1398 به روش حداکثر احتمال تهیه گردید و پس از بررسی صحت تصاویر کاربری اراضی، برای مشاهده مناطق آسیب پذیر از سیل پلدختر تفاضل نقشه کاربری اراضی قبل (1397) و بعد از سیلاب (1398) تهیه شد. مطابق نتایج در دوسال مورد بررسی میزان اراضی جنگلی بیشتر از سایر کاربری ها در منطقه مورد مطالعه می باشد و بیش از 40 درصد مساحت منطقه مورد مطالعه را پوشش داده است. میزان اراضی کشاورزی در سال 1398 نسبت به سال 1397، 1058 هکتار کاهش یافته است، همچنین میزان اراضی جنگلی، مرتع و مسکونی در سال 1398 نیز به ترتیب 138، 41 و 14 هکتار کاهش یافته است و میزان اراضی لخت و آب در سال 1398 به میزان 836 هکتار افزایش یافت. نتایج نشان داد که بیشترین مناطق آسیب پذیر سیلاب پلدختر در مسیر جریان مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

کاربری اراضی، سنجش از دور، تفاضل تصاویر، مسیر جریان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.