بررسی اثرات تغییر اقلیم بر بارش و دما در حوضه بالادست سد جره
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس
- کد COI اختصاصی: NRSTZAGROS02_105
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 742
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، دانشگاه شهرکرد
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد
دکترای هیدرولوژی و منابع آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
جهان پیوسته در حال تغییر است و اقلیم و تغییرات آن تاثیرات چشم گیری بر حمایت مناطق مختلف جهان می گذارد. امروزه با توجه به بحران آب، شبیه سازی سامانه های منابع آب تحت تاثیر تغییر اقلیم به منظور مدیریت بین عرضه و تقاضا و بررسی سناریوهای اقلیمی موثر بر عملکرد سامانه های منابع آبی بسیار مهم و ضروری می باشد. در این مطالعه به بررسی اثر تغییر اقلیم بر دما و بارش دشت رامهرمز در بالادست سد جره پرداخته شده ا ست. به این منظور، دوره 1976 تا 2005 به عنوان دوره پایه (مشاهداتی) برای متغیرهای دما و بارندگی و دوره 1997-1991 برای متغیر جریان مشاهداتی انتخاب شد. پس از ارزیابی مدل های گردش عمومی جو و انتخاب GCM های برتر، مقادیر متغیرهای بارندگی و درجه حرارت در دوره های آتی و تحت سناریوهای RCP4.5 و RCP 8.5 پیش بینی و سپس با استفاده از مدل LARS-WG ریزمقیاس گردید. نتایج حاکی از کاهش حدود 7 درصدی و 15 درصدی میانگین بارش سالانه به ترتیب تحت سناریوهای RCP 4.5 و RCP 8.5 می باشد. همچنین بیشترین افزایش دما در فصل پاییز و میزان افزایش دمای متوسط در این فصل به ترتیب 2/92 و 3/39 درجه سلسیوس تحت سناریوهای RCP 4.5 و RCP 8.5 بدست آمد.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، دما، بارش، LARS-WG، سناریوهای اقلیمی، سد جرهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.