تکثیر کلونال درخت باران طلایی (Koelreuteria paniculata)در شرایط درون شیشه ای
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_638
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3285
نویسندگان
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
گروه پژوهشی گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
گروه پژوهشی گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد
چکیده
درخت باران طلایی (Koelreuteria paniculata)گیاهی متعلق به تیره Sapindaceae و بومی چین میباشد. این گیاه به دلیل گلها و میوه هایی زیبایی که تولید میکند و همچنین مقاومت بالا به شرایط نامساعد محیطی، یکی از گیاهان مورد توجه جهت استفاده در فضای سبز شهری میباشد. روش طبیعی تکثیر این گیاه از طریق بذر می باشد منتهی به دلیل جوانه زنی پایین بذور این گیاه و همچنین عدم دستیابی به گیاهان یکنواخت و شبیه اصل از این طریق4، معمولا از روش های رویشی جهت تکثیر این گیاه استفاده میشود. هدف از انجام این تحقیق دستیابی به پروتکل بهینه جهت ریزازدیادی این گیاه ارزشمند با استفاده از روش باززایی مستقیم بود . بدین منظور از جوانه های جانبی گیاهچه های حاصل از کشت بذور در شرایط درون شیشه ای استفاده شد. ریزنمونه ها در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ حاوی غلظتهای مختلف تنظیم کننده های رشد بنزیل آمینو پورین (BAP)، کینتین (Kin) و تیدیازورون (TDZ) کشت شدند.سپس گیاهچه های تولید شده در محیط کشت حاوی 0/6 میلی گرم بر لیتر از ایندول بوتریک اسید (IBA) ریشه دار شدند و با موفقیت در شرایط برون شیشه ای سازگار گردیدند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان پرآوری شاخساره، درصد باززایی، طول شاخساره و همچنین تعداد برگ در محیط حاوی 1 و 2 میلی گرم بر لیتر BAP بدست آمد. کمترین میزان پرآوری شاخساره نیز در محیطهای کشت حاوی تنظیم کننده رشد Kin مشاهده شد. در مجموع نتایج این تحقیق منجر به دستیابی به یک روش بهینه جهت ازدیاد درون شیشهای گیاه باران طلایی گردید که این امر زمینه را جهت انجام آزمایشهای گسترده تر جهت بهره برداری بیشتر از این گیاه با ارزش فراهم مینماید.کلیدواژه ها
پرآوری، باززایی مستقیم، سیتوکینین، جوانه جانبیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.