قارچهای دارویی: استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی، اشتغال زایی و درمان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_534
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 623
نویسندگان
استاد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
قارچها موجوداتی هستند که از ادوار قدیم با انسان بودهاند. قبل از قرون وسطی یونانیها و رومیها به قارچ به عنوان غذای مخصوص توجه قابل ملاحظه ای داشته اند. در کتب پزشکی هندوستان، سامه تیا حدود 3000 سال قبل میلاد قارچها را به سه دسته ی قارچهای خوراکی، قارچهای سمی و قارچهای دارویی تقسیم کرد ( عزیزی و همکاران، .(1380در حال حاضر، قارچها از امید بخشترین موجودات زندهای هستند که در تحقیقات زیست فناوری (در عرصه های صنعت، پزشکی و کشاورزی) مورد استفاده قرار می گیرند. قارچهای کلاهدار دارویی تبدیل به یکی از منابع زیستی ارزشمند در صنایع داروسازی شده اند و کاربردهای فراوانی در زمینه ی تولید دارو یا کمک به برنامه های درمانی پیدا نموده اند (عزیزی و همکاران، .(1393 شایان توجه است که تولید جهانی قارچهای خوراکی و دارویی غالبا به چینی ها اختصاص داشته که حجمی بالغ بر 64% کل تولید را شامل میشود. چینی ها هم بصورت تولید کننده مهم و هم بصورت مصرف کننده مهم هر دو نوع قارچ دارویی و خوراکی در آمده اند. در حال حاضر این قارچها جایگاه ویژه ای در استغال زایی، استفاده بهینه از ضایات کشاورزی و درمان و سلامت جامعه دارند.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.