اثر ملاتونین بر ویژگیهای مورفولوژی دوپایه گلابی درگزی و پیرودوارف در شرایط تنش خشکی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI11_513
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1285
نویسندگان
دانشجوی دکتری اصلاح و فیزیولوژی درختان میوه، گروه علوم باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
استاد،گروه علوم باغبانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
دانشیار، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
چکیده
گلابی (Pyrus communis L.) یکی از مهمترین میوه های تازه خوری در ایران میباشد که در صنعت میوه کاری ایران از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است. تیمار با هورمون یک رویکرد رایج است که برای کاهش اثرات منفی تنش خشکی استفاده میشود. ملاتونین یکی از هورمون هایی است که به تازگی به منظور کاهش اثرات تنش خشکی استفاده می شود. هدف این مطالعه بررسی اثر خارجی ملاتونین در کاهش تنش خشکی در دو پایه تجاری گلابی درگزی و پیرودوارف بود. نتایج بررسی ها در صفات مورفولوژی (کلروفیل، تعدادبرگ و ارتفاع) نشان داد که ملاتونین اثر معنی داری در کاهش اثر استرس خشکی در دو پایه داشته است. با افزایش دوره تنش خشکی میزان کلروفیل در پایه هایی که با ملاتونین تمیار شده بودند کمتر دچار تخریب شد. در صفات مورد بررسی اثرات متقابل زمان*تنش خشکی، تنش خشکی*ملاتونین و ملاتونین* زمان درسطح %1 و %5 درصد معنی دار شد . تعداد برگ در نمونه هایی که با ملاتونین تیمار نشده بودند تحت تاثیر تنش خشکی قرار گرفت و تعداد برگ این نمونه ها به طور معنی داری کاهش پیدا کرد.ملااتونین در فراینده های مختلفی در گیاه نقش دارد. به منظور استفاده از ملاتونین به عنوان کاهنده استرس تنش خشکی نیاز به مطالعات بیشتر و بررسی های بیوشیمایی و مولکولی است.کلیدواژه ها
ایران، تنش خشکی، گلابی، ملاتونینمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.