نظارت مالی دولت بر شوراهای اسلامی و شهرداری ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی حقوق(تحولات مسئولیت های مدنی در نظام حقوقی ایران)
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD05_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا شیخی طامه

کارشناس ارشد حقوق عمومی واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی اکبر گرجی ازندریانی

عضو هیات علمی حقوق عمومی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

مدیریت شهری متشکل از شوراها و شهرداری هاست.شهرداری سازمانی غیر دولتی است که در محدوده ی شهر برای رفع نیازهای عمرانی و رفاهی مردم و نیز برای ایجاد و اداره پاره ای تاسیسات شهری با بودجه ای که یا به طور مستقیم از طریق مردم و یا از طریق حمایت های دولتی تامین می شود، اقدام می کند. در ایران بار زترین نماد و نهاد محلی، شهرداری و شورای شهر است در این میان اما نحوه نظارت مالی بر این نها دها مهمتر است. منابع و مصارف شهرداری ها که گاه از بودجه عمومی کل کشور هم بیشتر است ضرورت پی ریزی نظام صحیح نظارت بر دخل و خرج شهرداری را بیش از پیش نمایان می سازد. شوراهای اسلامی شهر نیز با هدف واگذاری امور شهرها به مردم و اجرای قانون اساسی در سال 1377 تشکیل شده است. یکی از مهم ترین وظایف قانونی شورای اسلامی شهر در ارتباط با شهرداری نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و دارایی های نقدی،جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها م یباشد. هرچند شوراهای اسلامی شهرها و شهرداری، ضمن بهره گیری از ردیف های بودجه ای خاص، برای تامین منابع مالی خود، نیازمند حمایت های مالی دولت هستند، اما ساز و کارهای نظارتی دقیق و مشخصی برای نظارت دولت بر این نهادها پیش بینی نشده است. علاوه بر این امکان نظارت نهادهای نظارتی خارج از دولت نظیر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور از شوراهای اسلامی شهر نیز محل مناقشات حقوقی است. انتظار می رود، قانون گذار، ضمن بر طرف کردن خلاء های قانونی در این زمینه، ساز و کار نظارتی لازم به ویژه برای دولت، به عنوان تامین کننده ی مهم مالی این نهادها را فراهم آورد.

کلیدواژه ها

شهرداری – شورای اسلامی شهر- دولت- نظارت- حمایت مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.