تشریفات انعقاد قرارداد در نظام حقوقی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی حقوق(تحولات مسئولیت های مدنی در نظام حقوقی ایران)
  • کد COI اختصاصی: LAWMAYBOD05_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف دهقانی فیروزآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

عبدالرضا برزگر

عضو هیات علمی، گروه حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

مجید رضایی ده ابادی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

حقوق مجموعه هنجارهایی است که به منظور تنظیم روابط اجتماعی شکل گرفته است. البته، موضوع تمامی هنجارهای حقوقی به طور مستقیم روابط اجتماعی نیست بلکه در کنار آنها هنجارهایی وجود دارند که به تنظیم ساختارها و ساز و کارهای حقوقی اختصاص دارند که ساختارها و ساز و کارهای مذکور به کار تنظیم روابط اجتماعی می آیند. در این تنظیم، حقوق در همه ی موارد به هر یک از واقعیت های اجتماعی معنایی معین می دهد تا آن واقعیت ها بتوانند آثاری حقوقی از خود به جای گذارند. هدفی که دولت به دنبال آن هنجار وضع می کند در ایجاد و چگونگی مفاد آن بسیار موثر است و در واقع رهبر و راهنمای قانونگذار است و این اهداف طیف وسیعی از تامین آسایش تا نظم عمومی و اجرای عدالت را در بر می گیرد. این پژوهش در دوفصل تهیه و تنظیم گردیده است و به بررسی تشریفات انعقاد قرارداد در نظام حقوقی ایران می پردازد. نتیجه ای را که می توان ضمن این پژوهش بیان نمود این است که ماده 79 قانون محاسبات عمومی رعایت تشریفات مناقصه و مزایده را در قراردادهای دولتی لازم دانسته است و مزایده و مناقصه نه تنها باعث محدودیت در انتخاب طرف قرارداد می شود؛ بلکه، موجب محدودیت آزادی اراده طرف دولتی در تعیین قیمت مورد معامله یا موضوع قرارداد نیز خواهد شد.

کلیدواژه ها

تشریفات، قراردادها، مزایده، مناقصه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.