کاربردهای اینترنت اشیا در کتابخانه های دانشگاهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما رافع شیخی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مطالعات کتابخانه های عمومی

ثریا ضیایی

استادیار رشته کتابداری و اطلاع رسانی، دانشگاه پیام نور مشهد

چکیده

زندگی کنونی بشر به شکلی پیش رفته است که اشیاء نقشی حیاتی در آن ایفا می کنند.فناوری نوین اینترنت اشیا که ارتباطات در آن فراتر از ارتباط انسان با انسان و ماشین با ماشین است باعث شده که کارکردهای داده ای در اشیاء فعال شده و عملکردهای نیمه هوشمندانه ای را در اشیا شاهد باشیم. در این پژوهش ضمن مروری بر مفهوم و کاربردهای اینترنت اشیا به طور عام، به کاربردهای اینترنت اشیا در کتابخانه ها در جهت خدمات بهتر، پرداخته شده است. اینترنت اشیا می تواند ساختمان های کتابخانه را به ساختمان های هوشمند تبدیل کند تا کاربران بتوانند با اشیای مختلف درکتابخانه تعامل داشته و اطلاعات مورد نیازشان را با ابزارهای ارتباطی مناسب به صورت مجازی دریافت نمایند. اینترنت اشیا بر مجموعه سازی، مکان یابی، جستجو، دسترسی به منابع و سایر بخش ها و فعالیت های کتابخانه تاثیرگذار خواهد بود. ناگفته نماند که اگر اینترنت اشیا در کتابخانه های دانشگاهی پیاده سازی شود، شیوه خدمات دهی کتابخانه از خدمات فیزیکی و حضوری به میزان چشمگیری به خدمات غیرحضوری تبدیل خواهد شد

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، کتابخانه های دانشگاهی، کاربردهای اینترنت اشیا، پردازش ابری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.