شناسایی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی در دانشجویان دانشگاه ها و رتبه بندی با استفاده از رویکرد تصمیم گیری چندمعیاره

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی
  • کد COI اختصاصی: IMCONFERENCE04_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد زارعی محمودآبادی

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه میبد، میبد، ایران

نیلوفر کریمی

دانشجوی کارشناسی مدیریت صنعتی، دانشگاه میبد، میبد، ایران

مطهره صفری

دانشجوی کارشناسی مدیریت صنعتی، دانشگاه میبد، میبد، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: فرآیند کارآفرینی در دانشگاه، فرصت های جدیدی را برای اشتغال ایجاد می کند. بنابراین؛ پژوهش حاضر با هدف شناخت و در نهایت اولویت بندی عوامل موثر بر کارآفرینی در میان دانشجویان دانشگاه ها بر اساس نظر خبرگان کارآفرینی دانشگاه های استان یزد انجام شد و درصدد آگاه نمودن سیاستگذاران دانشگاه ها از نقاط قوت و ضعف کارآفرینی در دانشگاه ها می باشد تا سرآغازی برای بهبود این زمینه بسیار مهم باشد.روش شناسی: در این مطالعه، در وهله ی اول عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی در دانشجویان دانشگاه ها شناسایی؛ سپس با طراحی پرسشنامه و نظرسنجی از خبرگان، داده ها جمع آوری و عوامل با استفاده از یکی از تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره یعنی تکنیک تاپسیس رتبه بندی شدند. یافته ها: نتایج رتبه بندی حاصل از تکنیک تاپسیس، نشان داد که به ترتیب عوامل تدوین برنامه جامع توسعه کارآفرینی در میان دانشجویان دانشگاه، آموزش مهارت های کارافرینی در دانشجویان و پرورش خلاقیت و نوآوری در دانشجویان نسبت به سایر عوامل از اولویت بیشتری برخوردار هستند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت کارآفرینی در دانشگاه های کشور؛ مدیران دانشگاه ها باید برای پیشرفت کارآفرینی در دانشگاه های کشور، توجه ویژهای به این عوامل داشته باشند.

کلیدواژه ها

رتبه بندی، کارآفرینی، دانشجویان، تکنیک های تصمیم گیری چندمعیاره ( MCDM )، تکنیک تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.