تحلیل رفتار کاربران در شبکه اجتماعی با استفاده از روشهای داده کاوی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی برق، کامپیوتر و فناوری ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ECTCONF01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دلشاد

دانشجوی ارشد ، رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار ، دانشگاه غیاث الدین جمشید کاشانی ، آبیک

سیداحمد طباطبائی

استاد راهنما ، دانشگاه غیاث الدین جمشید کاشانی ،آبیک

چکیده

یک شبکه اجتماعی به عنوان یک ساختار اجتماعی از اشخاص تعریف میشود که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم و براساس رابطهای مثل دوستی ، اشتراک فایل ، ارسال ایمیل و... با هم محاوره دارند چنین شبکه هایی از قبیل myspace ، facebook و ... هستند که آنالیز آنها با تکنیک ها داده کاوی اخیرا مورد توجه قرار گرفته است در واقع شبکه اجتماعی ، ساختاری است که از گره هایی که عموما فردی یا سازمانی میباشند ، تشکیل شده است. تحلیل شبکه های اجتماعی، روابط اجتماعی را با اصطلاحات راس و یال مینگرد. راسها بازیگرهای فردی درون شبکه ها میباشند و یالها روابط میان این بازیگران هستند . در رابطه با این پیوندها و ارتباطات آنها ، مسئله پیشبینی پیوند که امری مهم برای تحلیل شبکه های اجتماعی میباشد ، اهمیت پیدا کرده است. در کارهای پیشین ، عمدتا براساس توپولوژی گراف تحلیل روابط کاربران ارائه شده است اما در تحقیق جاری بهره گیری از اطلاعات دموگرافیک کاربر و ایجاد پروفایل نیز در کنار این مهم قرار داده شده است ، به گونه ای که ابتدا براساس پروفایل کاربران اقدام به خوشه بندی آنها با الگوریتم k-means کرده و سپس از الگوریتمهای پیشبینی پیوند فردلینک جهت تعیین میزان شباهت میان کاربران استفاده میگردد و با حذف تعدادی از ارتباطات با معیارهای دقت ، فراخوانی و ×F1 به بررسی الگوریتم پیشنهادی پرداخته و در نهایت به مقایسه بین الگوریتم پیشنهادی با الگوریتم فردلینک میپردازیم . از مجموعه داده های پوکک برای پیادهسازی تحقیق و ارزیابی نتایج بهره گرفته شده است . نتایج تحقیق دقت روش پیشنهادی را در مقایسه با الگوریتمهای بیان شده نمایان میسازد.

کلیدواژه ها

پیشبینی پیوند ، شبکه اجتماعی، خوشه بندی ، پروفایل کاربر، توپولوژی گراف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.