بررسی اثرات و مهار ریزگرده ها در کشاورزی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: TICD02_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 716
نویسندگان
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه ایلام
دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی شهید چمران اهواز
دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام
چکیده
ریزگردها به ذرات بسیار کوچک و سبک با قطر کمتر از پنج میکرون بوده که در اثر فرسایش توسط باد تا مسافت بسیار طولانیجابجا شده و انتقال می یابند. رویدادهای گردوغبار یکی از پدیده های رایج مناطق خشک و نیمه خشک هستند که در اثر عملکردبادهای قوی بر سطح خاک رخ داده و سبب معلق شدن ذرات ریز خاک در فضای نزدیک سطح زمین میشود. عوامل متعددیبرای وقوع پدیده گردوغبار ذکر شده است که میتوان ازجمله آنها به خشکسالی های پی در پی، تخریب پوشش گیاهی، تغییرکاربری اراضی و ایجاد سدهای بزرگ در حوزه های بالا دست، استفاده بی رویه از منابع آبی مناطق بیابانی اشاره نمود. گردوغبار دردهه ی 1380 زیان های گسترده ی بر استانهای غربی و جنوبی کشور وارد ساخته است، تشدید وقوع این پدیده در سالهای اخیرمنجر به ایجاد خسارات فراوانی به صنایع مختلف کشور، شده است. از جمله مهمترین این خسارات، خسارت وارده به محصولاتکشاورزی و دامی بوده که منجر به فقر روستایی، افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها و ایجاد مشکلات فراوان شهرنشینی وافزایش مشکلات اقتصادی کشور شده است. شیوه های مدیریت زمین، عملیات خاکورزی، مکانیکی به ویژه ایجاد موانع گیاهیروش های مهار گردوغبار هستند. علاوه بر این با استفاده از مواد نفتی و پلیمری هم می توان خاک را تثبیت و از پخش آن به هواجلوگیری کرد. همچنین، اجرای برخی سیاست ها و استراتژی های کوتاه و بلند مدت در جهت بهبود امکانات زیربنایی و روشهای مدیریتی در مناطق حساس کشور ضروری است. در نتیجه پیامدهای ناشی از طوفان گردوغبار یک مشکل چند بعدی استکه نیازمند راه حلی جامع و همه جانبه جهت کنترل و کاهش آثار نامطلوب ناشی از وقوع طوفان های گردوغبار در مناطق درمعرض خطر است.کلیدواژه ها
گردوغبار، خسارت به کشاورزی، پوشش گیاهی، مهار ریزگرده هامقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.