بررسی تاثیر درک مراقبت معنوی دانشجویان پرستاری بر کیفیت ارایه مراقبت معنوی بیماران: مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC12_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا استیری

عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

محدثه براتی

عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

فاطمه استبصاری

دکتری آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، استادیار گروه پرستاری سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: انسان به عنوان موجودی زیستی، روانی، اجتماعی و معنوی در نظر گرفته شده و در روند مراقبت از وی به تمامی ابعاد وجودی او توجه میشود زیرا این ابعاد پویا و موثر بر یکدیگر هستند و در کنار هم سلامتی را تشکیل میدهند. شواهد نشان میدهد که در بین این ابعاد، بعد معنوی کمتر مورد توجه قرار میگیرد. این در حالی است که بعد معنوی سایر ابعاد وجودی انسان را احاطه میکند و میتواند به عنوان یک بعد منسجم در رفاه و سلامتی هر فرد تعریف گردد. ارائه صحیح مراقبتهای معنوی به بیماران تحت تاثیر عوامل شخصی ، فرهنگی و آموزشی قرار دارد و افراد ارائه دهنده این مراقبتها خود باید از سلامت معنوی و اخلاق کافی برخوردار باشند.روش کار: برای اطمینان از دقت اطلاعات ارائه شده، بررسی جامعی بر روی مقالات، بین سالهای 90 تا 97 انجام شد. واژگان کلیدیهای مرتبط در پایگاه های Pubmed، Google scholar، SID، Scopus به زبانهای فارسی و انگلیسی جستجو شد و از بین 40مقاله، 15 مقاله که بالاترین همپوشانی را با موضوع داشتند، مورد بررسی قرارگرفت یافته ها: بر اساس مطالعات دو عامل درک مراقبت معنوی و معنویت شخصی دانشجویان در درک صلاحیت آنان نسبت به مراقبت معنوی قابل توجه بودهاند و به عنوان فاکتورهای تاثیر گزار بر صلاحیت درک شده دانشجویان در امر مراقبت معنوی مطرح شده اند. موانع ارائه مراقبت معنوی از دیدگاه پرستاران شامل نداشتن شفافیت نقش، به رسمیت شناخته نشدن اهمیت مراقبت معنوی و نداشتن دانش و مهارت کافی است. نتیجه گیری: ارائه صحیح مراقبت معنوی به بیمار نیازمند آن است که ارائه دهندگان این مراقبت ها درک لازم در این رابطه را داشته باشند. به این منظور، برای پرستاری از بیماران باید آموزشهای لازم در دوران دانشجویی دریافت شود. هر چه دانشجویان پرستاری از درک و صلاحیت بالاتری در ارائه مراقبت معنوی برخوردار باشند، مراقبت و مداخلات بهتری برای بیماران خود انجام میدهند و پیشنهاد میشود عوامل موثر بر کسب مهارتهای مراقبت معنوی و شایستگی دانشجویان جهت ارائه مراقبت معنوی جامع به بیماران شناسایی شود.

کلیدواژه ها

درک، مراقبت معنوی، دانشجو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.