بررسی کیفیت زندگی و تاثیر حمایت اجتماعی در روند بهبود بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شهرستان شوشتر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC12_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 326
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

دنیا حافظی نیا

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران.

زهرا خلوتی

دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

محمد نیکزادیان

کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران

چکیده

سابقه و هدف: ارسایی احتقانی قلب یک شرایط مزمن وشایعترین علت مراجعه به بیمارستان هادر افراد 65 سال یابیشتر می باشدکه موجب کاهش سطح کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به آن میشود .کیفیت زندگی ارتباط نزدیکی با پیامدهای بالینی از جمله بستری مجدد و وقوع مرگ ومیر دارد.از این جهت، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حمایت عاطفی و اجتماعی در روند بهبود بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم شوشتر انجام گردید.روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد.نمونه پژوهش75 نفر از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم بودندکه با استفاده ازدو پرسشنامه استاندارد، از لحاظ حمایت اجتماعی درک شده و کیفیت زندگی جهانی( (WHOQOL-BREF بررسی شدند. داده های جمع آوری شده با نرم افزار 16-SPSS و آزمون های آماری کای دو، t و ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: از مجموع 75 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی 48 نفر مذکر(%(64 بودند و میانگین سنی افراد 61/4 10/3 سال بود. ابعاد مختلف کیفیت زندگی از قبیل بعد فیزیکی (%35/6) بعد اجتماعی - اقتصادی ((%20/9 بعد هیجانی (%5/8) و کل کیفیت زندگی (58)عمدتا% در سطح پایین تا متوسطی قرار داشتند .همه ابعاد حمایت اجتماعی درک شده با کیفیت زندگی بیماران مبتال به نارسایی قلبی ارتباط معناداری داشت .(P 0/012)نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که حمایتهای اجتماعی درک شده بر روند بهبود بیماران مبتال به نارسایی قلبی و کیفیت زندگی آنها تاثیر مثبتی گذاشته و به دوستان و خانواده ی بیمار توصیه می شود بیماران خود را حمایت اجتماعی و عاطفی کنند.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی، نارسایی قلبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.